top of page

Energie, vitale punten in ons lichaam - MARMA punten - waarom zijn ze zO! belangrijk ?


Een subtiel, zeer subtiele creatie, energetisch systeem huist in elk van ons.Marmapunten zijn kruispunten op oa 2 energiebanen die zowel lichamelijke als psycho emotionele processen kunnen ondersteunen of herstellen. Er zijn 108 vitale punten die zowel op de oppervlakte als diepte van ons lichaam liggen en 72000 nadi's (energiekanalen) - bijzonder subtiel, toch ? Marma's zorgen voor de communicatie tussen cellen, functies en coördinatie - Faciliteert communicatie tussen dieper liggende organen en weefsels.

en wist je dat onze gedachten sterker zijn dat bijvoorbeeld woorden die we uitspreken ? bij elke gedachte, negatief of positief, beinvloeden we deze energiekanalen/marma's. Maw positief denken is een must, voor onszelf, de ander en beyond.


Om wakker te worden en een doorstroming van energie te voelen van de nadi's in ons lichaam, is - massage van de marmapunten - een belangrijke techniek. Deze één voor één masseren maakt dat de energie wakker wordt gemaakt in ieder punt bevordert de energie doorstroming tussen marmani's onderling alsook in het gehele lichaam.


Vitale punten masseren kan voor meerdere redenen belangrijk zijn, hier zijn er 2 ;


* meerdere vitale punten liggen langs de nadi's, die verbonden zijn met onze organen. Deze masseren bevordert de doorstroming en vitaliteit, ook van de organen.

* interne als externe factoren - kan deze kanalen en het energetisch lichaam verstoren, blokkeren of uiteindelijk het lichaam verzieken. Met massage en meditatie kunnen we deze kanalen weer openen.


Deze methode kan de doorstroming van elke nadi stimuleren en bevorderen. Deze gebeurt door druk uit te oefenen op de punten totdat je deze energie bewust, kan voelen.Belangrijke preventieve zorg


functie ;

* vitaliteit en verjongend

* verlichten van pijn

* talrijke therapeutische toepassingen

* detox

* zuiverend, rustgevend voor denken en emoties, bewustzijnsverruimend


van harte welkom, do-in-praktijk.com Antwerpen - Oostende
Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page