top of page

Chronische rugklachten en emoties


Stijf, pijn, krak !


Rugklachten.. we weten waarschijnlijk allemaal wel hoe vervelend dat kan zijn. Veel mensen hebben chronische rugklachten. Het is goed om uit te zoeken, waar en waarom je rug/wervel precies hapert.

Oorzaken zoals een beknelde zenuw, te zwaar belast, verkeerde (werk)houding, scheefstand van de ruggengraat en versleten kraakbeen zijn algemeen bekend. Osteophatie, fysio of een operatie kunnen vaak de ergste klachten – al dan niet tijdelijk – verhelpen.

Helaas komen bij veel mensen rugklachten ook regelmatig weer terug. Hun rug is zogezegd hun ‘zwakke plek’. Maar als je verder kijkt dan alleen de fysieke oorzaak, leer je begrijpen waaróm rugpijn steeds weer opspeelt en kan je meer doen om de klachten te voorkomen en te helen.

Rug massages en knoopjes langs de wervel opruimen geven jou een eerste gevoel van verlichting. Afspraken kunnen gemaakt worden via onderstaande link https://calendly.com/doinpraktijk


Rugpijn en emoties

dit is een korte toelichting, van de vele mogelijke oorzaken ;


LAGE RUGKLACHTEN --- Emoties kunnen zich ook uiten in rugklachten. Meestal zit de pijn langs de ruggegraat. De ruggegraat ondersteunt het lichaam. Het is je fundament, je basis.


De meeste rugklachten zitten in de lage onderrug. Dit kan natuurlijk overbelasting zijn of verkeerd liggen tijdens je slaap, maar als de lage rugklachten chronisch zijn, dan is het de moeite waard om eens te onderzoeken wat de reden hiervan is. Op het moment dat je in je leven te maken krijgt met flinke uitdagingen en obstakels, zoals bijvoorbeeld het verlies van een baan of partner, een scheiding of een grote financiële terugval, dan valt dus letterlijk jouw basis weg en gaat het vastzitten in je onderrug. Lage onderrug klachten indiceren dat je mentaal en emotioneel geraakt wordt door de obstakels en je hierin geen ondersteuning ondervindt vanuit jouw omgeving (geen ‘steuntje in de rug’). De pijn over deze gebeurtenissen gaat vastzitten en uit zich in een fysieke pijn. Lage onderrug klachten ontstaan ook wanneer je jezelf teveel onder druk zet en je te druk maakt. Ongerustheid, angst, onder zekerheid en bezorgd zijn.


Zit de pijn in het midden van je rug, dan voel je je onder druk staan door iemand of door oude pijn


Zit de pijn in je boven rug, dan correspondeert dit met de hartchakra en de longen. Klachten in dit gebied duiden op te weinig liefde in je leven. Je niet door liefde omgeven voelen. Hier ook boos over zijn. -- Voel je (onbewust) te weinig liefde in je leven? Zoek liefde in jezelf, niet bij een ander of in je omgeving. Leer jezelf te accepteren, dat is de eerste stap om in essentie geluk te ervaren


Afspraken kunnen gemaakt worden via onderstaande link https://calendly.com/doinpraktijk - do-in-praktijk Antwerpen / Oostende


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page