top of page

Yess, nO!Stress


In moderne tijd, komt stress meer dan eens in het leven van menig man en vrouw. De meest voorkomende oorzaken ; werk gerelateerd, langere werkdruk dan ons bio ritme aangeeft, relaties, maatschappelijke druk, angst, ... allerlei, vaak ego gerelateerde, emotionele toestanden !

Kortom stress voor je lijf !

Ervaar jij ook dat STRESS zich op lichamelijk vlak reflecteert ?

Stress, verstoort oa het zenuwstelsel, spijsvertering, brengt vermoeidheid, verstoort concentratie, .. brengt vaak negatieve emoties en put lichaam en geest uit.

Organen zijn gevoelig aan bepaalde emoties ...hart, longen, nieren, darmen... oa dunne darm is de kookpot voor het verteren van voedsel maar zorgt ook voor het verteren van emoties of emotionele traumas.

Een gespannen maag, verharde en of pijnlijke buik, verstoorde spijsvertering, constipatie... onze organen ondervinden last van stress. Tijdens massages, voetreflex, .. komen meestal spanningen en pijntjes naar de oppervlakte.

Een grote reden van stress, ons EGO !

Wat? EGO, zit in ons lichaam, het vertrekt vanuit het reptielenbrein en is van nature gericht op overleven. Werkt met 3 dingen, angst of agressie, vecht, vlucht of verlamming (stilzijn, terugtrekken). Ons reptielenbrein is altijd bezig met scannen - aanvallen, verdedigen.

Waarom ? Het ego reageert bewust of onbewust en vanuit het denken en dus vanuit angst, zoekend naar houvast en veiligheid. Onze veiligheid wordt bepaald door programmering. Dat wat we ooit geleerd, geloofd, ervaren hebben, aanschouwen we als waar en streven we halstarrig na. Voldoen aan, prestatiedruk, angst voor afwijzing, angst voor falen, ... een opsomming van hier tot ginder...

Bewust of onbewust, jagen we aangeleerde patronen na en deze beïnvloeden ons dagdagelijkse activiteit. Deze kunnen tot verstoring van mentaal, fysieke conditie lei(ij)den !

bv. frustreren, forceren, doordraven, bevriezen, te weinig rust nemen, ...maw STRESS voor lichaam en geest !

Laat jij je ego, reptielenbrein je leven domineren of volg jij ook, of eerder je hart ?

Ons hart wordt vaak afgeremd door het ego - Ons hart heeft een andere drive ! Het wil leven vanuit verbinding, liefde, passie, relaties, socialiteit, ..

Stilaan tijd om balans te vinden tussen ratio en hartfrequentie ?

hier gaan we ;

1 je zelfbewustzijn aanscherpen. Bewust worden van het feit dat je stress op je lijf haalt of toelaat, geeft de kans om onmiddellijk, op dat moment je focus te verleggen op iets anders, mogelijk positiefs.

2 Beoefen en leef in het moment van nu.We leven maar al te vaak met ons denken, in het verleden of in de toekomst. Adem in en uit, er is maar één moment, nu. Voel de innerlijke stilte en luister naar de wijsheid van je hart.

3 'Inner smile' beoefenen, geeft warmte en werkt helend. Beoefen de innerlijke glim-lach voor je organen en klieren. Het geeft een gevoel van liefde en appreciatie. Je zal de energie voelen doorheen je hele lichaam. Dit is een krachtige manier om je lichaam te ontdoen van stress en spanning. Probeer het maar.

groet Kathy www.do-in-praktijk.com 0484 937 312

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page