top of page

handvol kiemen = 1.5 kilo broccoli groente


Anti-oxidant, broccoli kiemen

De kracht van kiemen = zaad ontkiemt, een geschenk van essentiële voedingswaarden, water en licht !

Ik let heel erg op de vitaliteit van mijn voeding. Ik geloof dat als mijn voeding veel leven bevat, ik mijn vitaliteit kan sterken, kan behouden. Kiemen zitten vol vol, vol met levenskracht ! bv BROCCOLI KIEMEN, als anti-oxidant, superfood, immuunbooster

Het gebruik van kiemen als aanvulling op voeding is al duizenden jaren oud. Kiemen werden in het oude China vooral gebruikt om hun medicinale eigenschappen; tarwegras en gerstegras stonden toen al bekend om hun geneeskrachtige werking !

Alleen maar voordelen !

Kiemen of microgroenten zijn éénvoudig te kweken, groeien snel, zijn bio-logisch, goedkoop, goed voor het milieu, bevatten belangrijke minderalen en vitaminen, helpen detoxen en genezen, Je kan ze veelzijdig gebruiken in salades, soepen, wok, als garnering of in smoothies.

Je kan ze ook in het koude seizoen kweken, als vitamineleverancier. in een ongelofelijke verscheidenheid ; broccoli, radijs, boekweit, basilicum, chia, erwten, fenegriek, koolrabi, mosterd, quinoa, rode biet, radijsjes, rode-enwitte kool, tuinkers, winterporselein,

KIEMEN of MICROGROENTEN ?

Ik vind kiemgroenten het makkelijkst om te kweken.

KIEMEN, kan je in een glazen schaaltje kweken, dagelijks 2x omspoelen, bevochtigen

MICROGROENTEN, plantenbak, bio grond en bio zaad strooien. 2x bevochten, na enkele dagen kan je oogsten. Kiemblaadjes zijn ontplooid en uitgegroeid. Ze bevatten nog meer vitaminen en mineralen dan kiemen. Ze halen extra voeding uit grond.

bv. Kiem- en microgroenten van broccoli smaken mild en kruidig. Een handvol broccolikiemen bevat net zoveel anti-oxidanten als 1.5 kilo volgroeide broccoli, veel mineralen en belangrijke vitamines. Je kan deze rauw eten, in smoothies, soep, .... ik eet elke ochtend een handvol, rauwe microgroenten en het resoneert als SOULFOOD, makkelijk, knapperig en gezond !

Scherp je levensenergie met MICRO FOOD

www.do-in-praktijk.com mobiel 0484 937 312

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page