top of page

vertragen = meer energie !


Stress, ervaart iedereen anders ... voor mij, is en blijft het ne lastigaard !

Een sterke levenskracht en doorzettingskracht is een kwaliteit waarmee ik geboren ben. Mijn houding heeft me veel gebracht, maar het werkt natuurlijk niet altijd. Door conditionering en aangeleerde patronen, mis(te) ik een natuurlijke rem en ik stop(te) niet graag voordat iets opgelost, afgemaakt of in orde was.

Doorjakkkeren, kon ik als dé beste. Op tijd stoppen, kende ik niet en het moest allemaal goed en af geraken. Perfectionisme, een schaduwkant van het vuurelement. En dus jammerlijk genoeg is deze kwaliteit vaak ook een valkuil voor me geweest.

Hoe kon ik destijds, blijven doorjakkeren en de signalen van mijn lijf blijven negeren ?

Opt eerste zicht leek het allemaal nog ca va, maar héééé-laas !

Vermoeidheid, uitputting, overal pijntjes door veel te veel, té,té té .... over mijn grens.

Herken je dit ? STOP nu !

Bij langdurige, vataverhoging, , .. chronische stress raakt je lichaam aan deze toestand gewend en kan je ademhaling een eigen leven gaan leiden. Een verkeerd ademhalingspatroon heeft een enorme impact om ons lichaam, op onze spijsvertering met allerlei pijntjes en kwalen tot gevolg.

Vertragen (= afremmen) - en tot stilstand komen geeft je de gelegenheid om tot rust te komen en op te laden, zodat je daarna vol energie weer verder kunt.

Ons lichaam is zo intelligent dat het vanzelf weer balanceert, als je het juiste aanreikt.

* dagelijkse routine, bioritme zorgt voor rust

* welzijn, aandacht, samenzijn, een gesprek ... aandacht bij simpele klussen

* veréénvoudigen, minder ballast

* wandelen in ongerepte natuur is een manier om te ontspannen en heropladen​

* vertraag, stretch, focus op je ademhaling, adem diep in- en uit en ontspan je hoofd, schouders, borst, maag en buik en je hele lichaam. Neem tijd voor jezelf, een

rustmoment, ont-spanning of zelfs een moment van 'niets doen', het mag.

info@do-in-praktijk.com of sms 0484 937 312

van harte welkom, Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page