top of page

Stop aapdenken, mediteer jij ook ?

Elk moment van de dag met aandacht leven, is meditatief en voedend voor je lijf en geest !

Kan jij ook genieten van een moment tijdens de dag wanneer je even de tijd neemt om te gaan zitten voor meditatie ? Het doet zo'n deugd, een opkikker voor mijn lijf en geest !

Meditatie is eenvoudig, aangenaam om te doen en je hebt er onmiddellijk baat bij. Door de eeuwen heen veranderde meditatie naar het controleren of sturen van de geest. Dit is echter een misverstand dat meditatie veel moeilijker maakt dan het is.

video van Mingyur Rinpoche

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam natuurlijk spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

Hoe ons aapdenken trainen ?

Wat gebeurt er precies tijdens de (transcendente) meditatie ?

De oppervlakte activiteit van de bewuste geest wordt verdiept en neemt de diepte het de onbewuste geest in zich op en door regelmatige beoefening blijft niet onderbewust. Het hele onderbewuste wordt bewust zodat we het volledige vermogen van onze geest kunnen gebruiken.

Meditatie wordt meer en meer overwogen om de stress onder controle te houden, maar de echte ervaring van mediteren doet veel meer. Meditatie, transcendentie wordt door de oudste geschriften ter wereld beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die eigenlijk essentieel is voor onze volledige ontwikkeling. Vandaag kan men dit wetenschappelijk bevestigen, door objectief te meten wat er in het lichaam en de hersenen gebeurt tijdens (Transcendente) Meditatie beoefening:

  1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.

  2. een diep innerlijk gevoel van geluk, objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen

  3. Activeren van een krachtig helend vermogen van ons eigen lichaam

De oude teksten beschreven de ervaring van transcenderen als terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest is op zoek naar deze ervaring.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine, ons “gelukshormoon” te meten. Onder stress zal de serotonine productie afnemen.

mediteer jij ook ? laat hieronder weten in de

en vergeet het filmpje niet te delen met je vrienden en kennissen.

geniiet ervan ! Kathy

www.do-in-praktijk.com - info@do-in-praktijk.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page