top of page

vanaf vandaag geen suiker meer ?


Voel je je regelmatig uitgeput, futloos, moe en slapjes? Het is heerlijk om eindeloos veel energie te hebben, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Met deze tips krijg je snel en eenvoudig meer energie!

We kunnen allemaal wat extra energie gebruiken

De hoeveelheid energie die je per dag hebt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Je energieniveau bepaalt voor een groot deel je humeur en het bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen. Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kunt halen.

Maak je lijf vrij van afvalstoffen

In het dagelijks leven krijgen we allerlei afvalstoffen binnen. We eten voeding waaraan chemicaliën zijn toegevoegd (de eerder genoemde E-nummers), we ademen vervuilde lucht in, gebruiken cosmetica met chemische stoffen op onze huid en krijgen restanten van (plastic) verpakkingen binnen via onze voeding. Daarnaast maakt je lichaam ook zijn eigen afvalstoffen aan bij een minder goed werkende vertering van voedsel en emoties.

Een gezond lichaam en vertering is goed in staat om al deze afvalstoffen te neutraliseren en af te voeren. Om dit te doen maakt je lichaam gebruik van allerlei dosha's, metabolische processen, voedingsstoffen waaronder, anti-oxidanten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast gebruikt je lichaam water om de stoffen af te voeren.

Als je lijf niet in balans is, door en slecht werkende spijsvertering, opname, tekorten aan voedingsstoffen, door stress, door te weinig vocht, door een verstoorde hormoonhuishouding of door andere oorzaken, kan je lichaam de afvalstoffen niet goed neutraliseren en afvoeren. Omdat er meer afvalstoffen binnen komen dan er kunnen worden afgevoerd via je lever, nieren, darmen, huid en longen wordt het restant opgeslagen in je lichaam. Hiervoor gebruikt je lichaam onder andere vetweefsel. Ayurveda beschrijft AMA, afvalstoffen - verzuring als dé grootste ziektemaker.

Lange tijd ongezond eten, stress ervaren en weinig bewegen zorgen voor ophoping van schadelijke stoffen in je lichaam. Deze stoffen staan het optimaal functioneren van je lichaam in de weg, en maken je dus moe. Je kunt jezelf ontdoen van deze stoffen door bij een laag werkende spijsvertering deze te activeren, voldoende te bewegen, positieve levenshouding en gedachten, vitaminen en mineralen beschikbaar te maken, bijvoorbeeld door veel biologische groenten te eten, allerlei zuiverende kruidenthees, speciale detox supplementen te nemen ...

Controleer zelf je spijsvertering. Heb je met regelmaat fikse honger, heb je een zuivere tong en drijft je stoelgang in de wc pot ?

Je kan vandaag alvast stoppen met het gebruik van suiker, STOP MET SUIKER, op zeer korte tijd zal je je energieker voelen.

we worden overspoeld door een tsunami van suikers

Suiker is een hele goedkope grondstof en het wordt door de voedingsindustrie werkelijk overal ingestopt. Zou de Farmacie er haar voordeel bij doen ? - verzuring, ziekte !

Het werkt verslavend; omdat we langzaam en ongemerkt gewend zijn geraakt aan de zoete smaak van tomatenketchup, pindakaas, muesli, fruityoghurt, kant-en-klaar producten, brood, vleeswaren, mayonaise en ga zo maar door. Werkelijk overal wordt suiker in gestopt. Lees de etiketten in je keukenkastje maar eens. Wist je dat kinderen agressief kunnen worden van te veel suiker?

Het gemiddelde gebruik van suiker per jaar is naar het schijnt te vergelijken met een kruiwagen vol, per persoon.

Waarom is SUIKER NIET “ONGEZOND”, MAAR “ZEER ONGEZOND ?

Omdat vele vormen van suiker de activiteit van de witte cellen, die ziektekiemen verteren, remmen. Je lichaam heeft dan een lage weerstand. Eet je vaak suikerproducten, dan heeft je lichaam op de lange duur geen weerstand meer.

Glucose moleculen hebben de neiging aan proteïnen ( eiwitten) in ons lichaam vast te plakken. En deze proteïnen plakken weer aan elkaar vast. Simpel uitgelegd betekent dit ons lichaam in zijn geheel “plakkerig” = AMA (vies kleverige brij!) wordt aan de binnenkant. Spiercellen, maagcellen en huidcellen zijn allemaal proteïnen. Het weefsel wordt er “stijver” van.

De collageen eiwitten in onze huid worden stijver, met andere woorden: je krijgt er rimpels van, doordat je huid minder soepel is. Als je een langere tijd een laag-suiker dieet zou volgen knapt je huid daar enorm van op. Dit geldt voor alles, ook voor onze bloedvaten. Als de bloedvaten stijver worden, stijgt onze bloeddruk, een veel voorkomend verschijnsel bij het ouder worden. Laat ALLES WAAR SUIKER IN ZIT EENS EEN POOS STAAN… en kijk hoe je bloeddruk reageert ! Bovendien hebben stijvere bloedvaten sneller de neiging om te scheuren, wat een beroerte of bloeding kan veroorzaken. Suiker is vergif ! ( dus alles wat gefrituurd, gebakken, voorbewerkt en uit pakjes/zakjes komt valt ook onder deze categorie).

Suikerverbindingen veroorzaken problemen in het hele lichaam.

Ook ernstige doorbloedingsstoornissen in de voeten, handen etc komen door het verstijven en verplakken van de lichaamscellen. En als complicatie plakt de suiker graag aan de cholesterol partikels , die overal in ons lichaam zweven. En deze plakt weer aan de vaatwanden. Zo wordt je heel langzaam ziek van suiker. EN als je op een tafel suiker gooit, wie denk je dat daar naartoe komt ? Ons lichaam weet er niet mee om te gaan, virussen, bacteriën daarentegen wel.

Bovendien zijn kankercellen helemaal dol op suiker, zo werkt een PET-scan ook. Een patient wordt ingespoten met suikermoleculen met een licht radio actieve merker. De scan volgt de suiker in het lichaam, en kan aangeven waar het naartoe gaat. De weefsels die het meeste suiker verbruiken lichten op.

We hebben er vaak geen idee van hoeveel suiker we eten. Omdat het vaak voorkomt in producten waarin we het niet verwachten. Bekijk eens een doorsnee dag: van een ontbijt met een graanproduct, een sneetje brood en een kop koffie of thee zullen tenminste twee -misschien wel drie- onderdelen suiker bevatten. In ieder geval het brood en de ontbijtgranen. De lunch, het “vieruurtje” en het avondeten met pasta met saus uit een potje of een kant-en-klaar maaltijd hebben allemaal een hoog suikergehalte.

Let op de verpakking in de winkel. Ik bracht deze week hummus mee van de supermarkt, hartig ZOET, met suiker waarom toch ??!

OOOK FRUCTOSE! Hoewel vruchten in onbewerkte vorm een klein gehalte aan fructose bevatten, doet men anders vermoeden en wordt dit maar al te vaak in grote hoeveelheden verwerkt in producten !

Het wordt soms als "natuurlijke suikers" gepromoot. In de VS (maar nauwelijks daarbuiten) wordt in plaats van bietsuiker veelal High Fructose Corn Syrup (HFCS) gebruikt. Het fructosegehalte ervan verschilt echter niet of nauwelijks met dat van bietsuiker.[Wikipedia]

Suiker is ongezond ! - STOP jij vandaag ook met suiker ?

Goed idee, gewoon doen ! Laat het hieronder weten in de commentbox - en klik op delen, je kan hiermee anderen zeker inspireren !

Suikervrije groet, Kathy !

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page