top of page

masseren, smeren is belangrijk !


www.do-in-praktijk.com/abhyanga

ABHYANGA, OLIATION, SNEHANA, zo oud als Ayurveda is, is ook de kunst van het masseren en het gebruik van specifiek bereide oliën. Abhyanga of het in oliën van het lichaam noemt men Snehana, wat letterlijk wil zeggen ‘liefde’. Masseren is liefde voor het lichaam en het leven zelf. Ayurvedisch gezien is ons lichaam de basis van alle persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkelingen. Dat is het bijzondere van Ayurveda. Het Ayurvedisch doel is spiritueel, maar toch begint Ayurveda steeds bij het lichaam. Voeding, massage, slaap en herkenning van het lichaam met zijn natuurlijke behoeften zijn fundamenteel. Acceptatie van het lichaam en de hele natuur in zijn materiële vorm, met zijn goed en kwade kanten, zijn eigenlijk al een groot deel van het Ayurvedisch denken.

De grote voordelen van zoals beschreven in de oude teksten

Masseren vertraagt ouderdomsproces

Masseren voorkomt vermoeidheid

Masseren brengt harmonie in het zenuwstelsel

Masseren bevordert het zicht en de werking van de ogen

Masseren stimuleert een lang leven

Masseren bevordert de slaapkwaliteit

Masseren is deugddoend en ontspannend

Masseren is geen luxe, masseren is een must.

Benodigheden, 2 handen, warme olie en een liefdevolle intentie - probeer het uit !

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page