suiker of agave

July 7, 2017

 

De agave is een plant die vooral in Mexico voor komt. Deze plant lijkt op de Aloë Vera, maar deze twee soorten succulenten zijn afkomstig van een totaal andere familie. 


cactusachtige  - groeit langzaam en bloeit pas na een lange tijd - lange stengel/ kleine bloemen -  de kern van de plant over (de pina), lijkt op een gigantische ananas. Hierin zit de agavenectar, een zoete stof met vitaminen en mineralen - van de nectar wordt agavesiroop gemaakt. Na de bloei sterft de plant af maar vormt aan de voet jonge nieuwe scheuten.  

 

SUIKER of AGAVE?

 

Als ik dan toch een beetje zoet mag, geef mij dan maar kokosbloemsuiker, honing of agave

 

Agavesiroop is erg zoet maar heeft een veel lagere glycemische index dan suiker. Een lage glycemische index zorgt ervoor dat de energie geleidelijk in het lichaam wordt vrijgegeven, dat is beter voor je lichaam dan de snelle suikeropname van gewone suiker.  

 

Agavesiroop lijkt een beetje op honing. Het heeft dezelfde kleverige substantie, maar is iets dunner. Een minpunt van agavesiroop is de bewerking: het agave-sap wordt gefilterd en vervolgens verhit. De lichter gekleurde siropen zijn meer of langer gefilterd. Zelfs al worden er tijdens dit proces bij biologische siroop geen chemicaliën gebruikt, het blijft een bewerking.

 

Is agavesiroop een goede suikervervanger ?

 

Alhoewel de meningen over de kwaliteiten van agavesiroop uitéénlopen, kan je volgens mij het beste de donkere, rauwe gebruiken. Agave blijft een soort suiker (fructose) en kan je best met mate nuttigen. Biedt tal van andere kwaliteiten. Voor mij, gedoseerd, licht verteerbaar ZOET!  

 

Een bijzonder alternatief van bietsuiker, rietsuiker is kokosbloem ruwe suiker = rijk aan mineralen

 

pina - bloem - nectar  ; https://www.youtube.com/watch?v=jJQlQkumrvU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

October 1, 2019

March 9, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
    THE BEST AYURVEDIC HEALING MASSAGES in ANTWERPEN/ OOSTENDE BELGIUM
DO-IN-PRAKTIJK.COM  
 
Ayurvedic Therapist - Erkend voetreflexoloog  BEVO, beroepsvereniging Reflexologisten België  - gecertificeerd Ayurvedisch Therapeut - gecertificeerd Borstweefseltherapeut -  
 
Privacy beleid 
  • Instagram
  • Facebook - Grey Circle

Mechelsesteenweg 72                                                     

2000 Antwerpen   

 

Vlaanderenstraat 29                     

8400         Oostende

0032 (0) 484/ 937 312

info@do-in-prakijk.com