top of page

emoties, en jouw energie ?


mudra, prana - levensenergie

dat .. EMOTIES een directe invloed hebben op de energiestromen in ons lichaam ... hebben we allemaal wel eens een keer ervaren, denk ik. Soms houden ze ons in een gijzeling, werken ze verlammend en durven ons leven beheersen.

Emoties behoren tot onze 'heartware' (hartzaken) en het verstand behoort tot onze 'hardware' -

Een emotie is niet goed of slecht - het is de betekenis of de interpretatie die we aan dat gevoel geven - dat een biochemische reactie tot stand brengt en verbonden is met een gedachte - daar waar geen evenwicht is, ontstaat stress.

Stress heeft niets te maken met externe factoren, maar het gaat erom wat we die factoren van buitenaf laten doen met onze innerlijke drijveren.

Al vroeg hebben we geleerd om emoties te onderdrukken om aan bepaalde gedragpatronen te voldoen... ontkennen, beredeneren, bagatelliseren, weerstaan of positief beoordelen - stress voor je lichaam en geest !

Later tijdens bewustwordingsprocessen komen we dan tot de ontdekking dat we er ons niet alleen slecht door voelen maar dat ook ons lijf hierdoor lastig gaat doen. We ontwikkelen allerhande kwalen als we niet op de juiste manier met emoties omgaan, vervormen ze tot schadelijke energie 'vrije radicale energie'. Langdurige frustraties, chronische ongerustheid, ... onverwerkte emoties keren zich tegen ons en beschadigen organen en weefsels.

De Oosterse geneeswijze 5000 jaar oud, stelt dat elk lichaamsorgaan een specifiek soort energie produceert, 'Chi'. Deze wordt getransporteerd naar alle cellen en weefsels van ons lichaam langs meridianen of scrota's. Op grond van duizenden jaren waarnemingen kwam men tot de conclusie dat emoties een directe invloed hebben op de energiën.

Het onbewuste deel van onze mind triggert !

Onbewuste patronen liggen vaak aan de basis van onze emoties. Alsook overtuigingen, gedachten en waarnemingen, worden vertaald in biochemische processen in ons lichaam en hebben invloed op elke cel van ons lichaam.

Emoties ervaren en er uitdrukking aan geven, de energie laten circuleren en laten afvloeien door lichaamsbeweging en massages helpt de levensenergie weer stromen. Emotionele hindernissen worden zo kleiner en lossen makkelijker op.

we kunnen zelf meer dan we denken - maak contact met prana/chi , kom tot rust en balanceer je emoties. Neem deel aan een yogasessie bij jou in de buurt, lichaamswerk, .. meditatie, ademhaling - pranayama, lichaamsmassages

neem even de tijd voor een paar mudra's,

Bevorder je innerlijke rust - https://www.youtube.com/watch?v=MJ85o6NUuMI

' Luister naar je levensenergie en schenk een glimlach '

je mag dit bericht hieronder delen met je vrienden, op jouw balans, Kathy

www.do-in-praktijk.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page