top of page

extra preventie en zorg, JA graag !


Wereldwijde chaos, onrust? Paniek, angst, een vorm van stress, helpt niet, maar is vataverhogend, en immuniteitsverlagend !

Door bekwame wetenschappers, virologen en ons gezond verstand aanbevolen, is er een tijd aangebroken van voorzorgsmaatregelen, extra preventie en dagelijkse zelfzorg !

Wat kunnen we zelf doen om onze immuniteit (dagelijks) te ondersteunen ?

1 zorg voor een goed, gezonde, diepe slaap op tijd naar bed, 7 à 8 uur volstaat

2. meditatie, stressmanagement, verminder de informatie in je lichaam, verminder stress ( bevorder zelf bewustzijn, door meditatie, mantra beoefening, .. hoe meer je lichaam zich bevindt in het welbevinden van homeostase (= proces waarbij organismen het interne milieu van chemische en fysische processen in evenwicht houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt) = zelfregulerend vermogen.

3. ademhalingsoefeningen, yoga, focus en activeer het evenwicht tussen para sympathicus en sympathicus systeem. Dit activeert een helend proces, vermindert ontstekingsgevoeligheid in je lichaam, ..- sterkt zelfregulerend proces

4 focus op gezonde emoties ; positief denken, plezier, luisteren , mededogen, positief en zorg voor elkaar, intentie, affectie en appreciatie en kijk naar de situatie met gezonde emoties.

5 ontstekingswerend en verbetert bloedkwaliteit, curcuma, aloe vera, .. kruiden als, shatavari, ashwaghanda, ... zijn versterkende kruiden, verhoogt immuniteit, als adaptogenen. , vit C - en alles wat je geloofd dat helpt. Placebo schenkt 30% meer kan op effectiviteit - ayurvedische anti-virale kruiden/platen ; andrograhis paniculata, neemblad, philantis niuri, guduchi, bitterkruid, mahasudarshan --> BITTERE SMAAK heeft een zuiverende werking. Eén van de 5 smaken die we dagelijks kunnen eten en drinken.

6 zorg voor een gezonde spijsvertering, zuivere voeding, zoals simpele dingen, gember, groenten, kiemen en zaden, citroen, fruit ; pompelmoes, kiwi, bessen,...en als je voelt aangesproken, een beetje minder eten ?

7. optimale, gezonde darmflora ondersteunt een goede regeling van onze long- immuniteit

8. tal van etherische oliën hebben anti-virale werking, druppel langs de neus, op de tong of om de lucht te zuiveren. - eucalyptus, ravintsara, saro, ... tea tree = anti viraal, anti-bacterieel, anti schimmel - meer info hierover ? ---> stuur een mail info@do-in-praktijk.com

(Her)verbinden met de intelligentie van ons lichaam, en een gezond eet- en leefpatroon, psycho emotionele balans, op dagelijkse basis verhoogt onze immuniteit.

do-in-praktijk.com 0484 937 312

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page