top of page

Het màg trager of anders ...


Ayurveda schrijft het al meer dan 5000 jaar voor, hoe belangrijk het is om ons eigen levensritme te leven.

Maar hebben we de tijd om in ons eigen levensritme te voorzien ?

Eerlijk, 20 jaar geleden had ik het nooit eerder geleerd en hetgeen ik in de praktijk hoor, is het antwoord nog steeds voor velen, nee.

Door maatschappelijke en persoonlijke geconditioneerde patronen is er dezer tijd amper ruimte om ons eigen bioritme te leven. We haasten ons van de ene taak naar de andere, .. en puffen ons later op de dag suf of worden hierdoor slapeloos. Ons lijf klaagt steen en been, met allerlei klachten en kwalen als gevolg. De intelligentie van ons lichaam spreekt tot ons.

QUOTE ; zoals dr. Devriendt het zo mooi verwoord, "daar waar de ziel gekwetst is, en geen taal vindt, spreekt het lichaam"

Heb, creeër of voorzie jij in je eigen levensritme of geef je nog steeds gas naar maatschappelijke norm ??

Ken jij je eigen bioritme ?

Het ritme bepaalt de kwaliteit van ons leven. Leven in een natuurlijk ritme is een voorwaarde voor een vitaal, gebalanceerd leven. Het maatschappelijk versnellingstempo brengt allerlei gevolgen met zich mee.

Investeren in natuurlijk bioritme of beter gezegd je natuurlijk eigen ritme respecteren en waarderen betekend dat je meer beweeglijkheid en soepelheid ontwikkelt, en tegelijk ook meer kracht. Het is de ontspanning die daar voor zorgt. Door te leven in je eigen natuurlijk ritme, worden je energie en tijd veel minder bepaald door de buitenwereld. Je gaat je leven vorm geven van binnenuit. Zo ga je bewuster en zorgvuldiger om met de tijd die je hebt. Een gevoelsmatig leven leiden, laat je minder dwingen door de heersende maatschappelijke norm.

Bewust leven vanuit een natuurlijk ritme helpt mensen van de snelheidsverslaving af te komen. Eenmaal ontworsteld aan die verslaving, is het makkelijker om betere keuzes te maken: keuzes die uitgaan van vitaliteit, passie en innerlijke rijkdom.

een hartelijke warme groet, 'be proud, be your inner you'

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page