top of page

Emoties loslaten, ont-span !

ATLASBEHANDELING - schenkt ons een transformerende behandeling, ook lichamelijk, en geestelijk vlak, ook op lymbisch systeem - Dit is het grensgebied tussen de hersenstam en de grote hersenen, o.a. delen van de thalamus, hypothalamus en de hippocampus; en ring van hersengebieden die onze emoties regelen, motivatie.

Met de atlasbehandeling heeft men de mogelijkheid om deze informatieverwerking te corrigeren en bij te sturen in de richting van een meer ontspannen functioneren op fysiek én psychisch vlak.

Neurologisch: De sensoren van het autonome zenuwstelsel in deze spieren (cfr. het “waarnemingsorgaan”) worden getriggerd om een nieuwe setting point van basale spierspanning te registreren in de centrale aansturingskernen, met als gevolg een re-setting van de referentiewaarde voor de basistonus in het limbisch systeem. Deze resetting maakt dat het gehele lichaam gereset wordt overeenkomstig deze nieuwe waarde.

De psychische effecten van de behandeling zijn te begrijpen vanuit de re-set naar beneden toe van de piekdrempelwaarde in deze hersenkernen, synchroon met de re-set van de basiswaarde. Deze piekdrempelwaarde geeft onbewuste “alarm” bij hoog oplopende (fysieke en/of psychische) spanning en is zo verantwoordelijk voor het optreden van stressreacties. De praktijk leert dat mensen na de behandeling onbewust sneller spanningsverlagend gedrag gaan ontwikkelen bij oplopende stress. Bv: zich minder druk maken om kleinigheden, beter kunnen kiezen, gemakkelijker gezond assertief gedrag ontplooien, meer innerlijke rust ervaren, beter kunnen focussen, gemakkelijker innerlijke motivatie ontwikkelen, enz.

Voor meer inlichting mail naar info@do-in-praktijk.com - 0484 937 312

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page