top of page

een goede spijsvertering met 'chai'

'Chai' lekker, pittige verwarmende drank

Chai is een pittig, Indiaase kruidenthee ! Een kruidige Chai is op gure dagen een echte warme opkikker, maar biedt ook verkoeling bij gekruid Indiaas eten. Chai is het Indiase woord voor thee. Indiërs zelf drinken hun thee het liefst met een flinke scheut melk. In het Nederlands wordt het meestal gebruikt om een pittige Indiase kruidenthee (masala chai in het Indiaas) aan te duiden. Er is geen vaste melange voor Chai. Wel zijn er een aantal vaste ingrediënten: sterke zwarte thee (groene thee) en kruiden zoals kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en peper. Naar smaak zoeten, daarna melk toevoegen. Het is niet alleen lekker, kruidig maar ook voedend voor ons spijsverteringsvuur & weefsels in het lichaam Melk heeft hier als voedende eigenschap dat ze meegekookt is, en lichter, beter verteerbaar. Er bestaat tegenwoordig een hipe rond melk, dat het een slijmmaker is ... doch !!! melk heeft voedende kwaliteiten. Het is één van de weinige stoffen die op 24 uur opgenomen wordt in het fijnste weefsel van ons lichaam ! RECEPT : Verse gember raspen 2 cm, 4 groene kardemon beetje kneuzen, 2 kruidnagels, stokje kaneel, 4 kop water, 4 eetlepels chai blaadjes of groene thee, 5 à 7 min laten koken, pas daarna 1 kop melk, enkele (verse)basilicum blaadjes toevoegen en nog 2 min laten doorkoken.... + mogelijk snufje zwarte peper .... zoeten naar smaak, én ! als extra opkikkertje, voeg in je tas crushed amandelnootjes toe

wellicht ken je mensen waar je deze pittige drank wil mee delen - klik hieronder op een link en deel gratis recept CHAI

friend on Facebook deel de link van Facebook ; https://www.facebook.com/DoInPraktijkAyurvedaReflexology

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page