top of page

Kan jij je denken moeiteloos stoppen ?


Ons verstand is een fantastisch hulpmiddel - je kunt het voor

bepaalde taken gebruiken en zoveel meer ... maar wacht es even ..

Kan jij ook stoppen met denken of ben jij die dwangmatige denker ?

Heb jij de 'uitknop', ook gevonden ? Kan jij je denken het zwijgen opleggen ?

90% van de tijd, kwebbelt ons denken een hele dag door en door, vermoeiend toch ?

Het verstand is een voortreffelijk instrument als we het goed gebruiken. Bij verkeerd gebruik wordt het echter erg destructief. Het is niet zozeer dat we ons verstand verkeerd gebruiken, meestal gebruiken we het helemaal niet. Het gebruikt ons! Dat is de ziekte. We geloven dat wij het verstand zijn. Het is een misvatting ! Het instrument, 'verstand' neemt ons voor een groot deel van de tijd over.

Kan jij vrij zijn van je verstand, wanneer je dat wilt ? - Kan jij helemaal stoppen met denken ? Zo niet, dan gebruikt het verstand jou ! Je bent er onbewust mee geïdentificeerd, zodat je niet eens weet dat je meermaals, zijn slaaf bent.

Een stem in je hoofd, op je schouder of waar danook, wie wordt hier niet mee gekweld ?

Onvrijwillige gedachtenpatronen waarvan we niet eens beseffen dat we in het vermogen zijn ze het zwijgen op te leggen .. STOP de mono-of dialogen. - stemmen in ons hoofd geven commentaar, speculeren, beoordelen, vergelijken, klagen, enz. Een stem op je schouder (her)haalt het nabije of verre verleden op of repeteert of bedenkt mogelijke toekomstige situaties.

Het begin van vrijheid is het besef dat we niet de denker zijn. Als we dat weten, kunnen we de denker waarnemen. We beginnen zo te beseffen dat er een geweldig gebied van intelligentie achter het denken is en dat denken een nietig onderdeel van de intelligentie is. We beseffen danook dat alle dingen die echt belangrijk zijn, liefde, creativiteit, vreugde, innerlijke rust en vrede - uit iets voortkomen dat het verstand te boven gaat.

cfr. E.Tolle

Herken jij deze vervelende be-denkelijke kwaal ?

Het goede nieuws is, dat, wanneer we willen we ons wel degelijk van ons verstand kunnen bevrijden.

Zet hier je eerste stap ;

1. begin naar de stem in je hoofd te luisteren, zo vaak als je kunt.

2. besteed vooral aandacht aan zich herhalende gedachtenpatronen, oude grammofoon plaat die zich misschien al jaren in je hoofd afdraaien - dat noem ik de denker waarnemen

3. luister naar de stem in je hoofd, als toeziende aanwezigheid

4. gewoon luisteren, onpartijdig, beoordeel of veroordeel niet wat je hoort

--> als snel zal je beseffen dat daar is de stem en hier ben ik, die ernaar luistert, die ernaar kijkt ---> dat besef van ik ben - van je eigen aanwezigheid, is geen gedachte

als je naar je gedachte luistert, ben je niet alleen bewust van die gedachte maar ook van jezelf als getuige van die gedachte --

voel een bewuste aanwezigheid - dit is een begin van het einde van onvrijwillig en dwangmatig denken

... ik oefen en oefen en ben benieuwd naar jullie ervaring, reageer hieronder of laat me weten per email, ik hoor het graag !

warme groet Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page