top of page

Subtiele levensenergie, in evenwicht.

In Ayurveda streven we naar balans, helderheid en zuiverheid voor zowel lichaam en geest. Een natuurzuivere voeding, positief denken, beweging en een goede ademhaling zijn belangrijke peilers.

72 0000 nadi's - in ons lichaam, laat ons eerlijk zijn, ingenieus, toch ?

Maar wat zijn eigenlijk nadi's ?

Nadi's zijn subtiele energiekanalen. De belangrijkste nadi's zijn shushumna, ida en pingala. Ze worden vaak gebruikt om te refereren aan de helften van de hersenen, en deze hebben in hoofdzaak een psychologische functie. In totaal weliswaar 72 000 kanalen en ze hebben allemaal hun functie.

Nadi's zijn de subtiele kanalen die pranische, levensenergie verspreiden zoals de flow van een rivier of aldus hier flow van energie. Dit subtiel-anatomisch energetisch stelsel stuurt alle fysiologische processen aan.

STOP, geen stress meer !

Ons denken, gevoelens en emoties hebben een invloed op onze levenskwaliteit, ook op ons lichaam via de nadi's.

Stress, een beperkte ademhaling kan heel wat van deze kanalen blokkeren in ons lichaam en voor psychisch, fysieke klachten zorgen.

Kies voor je lichaam en levensenergie

Bewegen, sporten, yoga, stretch, .. helpen bij de doorstroming van je levensenergie. Het geheel aan nadi's, wordt ook gestimuleerd door de dagelijkse beoefening van Pranayama, ofwel energiebeheersingsoefeningen - Het versterkt de doorstroming van je subtiele lichaam/skanalen - adem je mee ? video klik hier - het is belangrijk dat je goed aandachtig bent tijdens deze oefening, probeer maar - dagelijks, geniet ervan

op jouw levensbalans, Kathy

Tedx Talks - Breathe to heal - https://www.youtube.com/watch?v=4Lb5L-VEm34

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page