top of page

Turbulente geest - adem jij coherent ?


Herken jij van die momenten dat je je adem inhoudt ?

Wist je dat je energie hierdoor daalt ?

Bij stress, emotionele gebeurtenissen, problemen, nare ervaringen of herinneringen ... durven we wel eens onbewust onze adem inhouden, ... is dit een oud geconditioneerd en onbewust patroon, ... dat met regelmaat voorkomt, dan kan dit met de tijd soms grote gevolgen voor je gezondheid hebben.

De relatie tussen de adem en de kwaliteit van onze gezondheid en bewustzijnstoestanden is al duizenden jaren bestudeerd. De adem, het voornaamste voertuig van prana, onze levensenergie, is alsook een vitale link tussen lichaam en geest. Gedachten, gevoelens, emoties zijn de subtiele manifestatie van prana in ons lichaam. Waar prana accumuleert en of stagneert, geeft dit pathologische problemen !

Alhoewel het grootste deel van de tijd we onbewust ademen, kunnen wij als mensen ook bewust ademen. Bewust ademen is bewust leven, onbewuste ademhaling is onbewust leven, gedachten, gevoelens en emoties leiden vaak tot negatieve mentale staat - angst, jaloersheid, wrok, depressie, .. en alle andere varianten - die niet opgelost en opgehelderd worden, accumuleren en stagneren in de diepte van weefsels en nadis.

Ademen voor healing en zelfontwikkeling

Onze ademhaling, prana is van wezenlijk belang en moet goed functioneren. Een ritmische ademhaling zorgt voor coherentie en afstemming. Als je effectief ademt creëer je een optimale conditie om je fysieke gezondheid en welzijn te herstellen. Het ademhalingsritme is bepalend voor een goede gezondheid.

Een regelmatige ademhaling, oefenen !

Hierbij kan je controle en richting geven aan je adem, prana, levensenergie.

Coherentie ; maak een rechte rug en rol je schouders ontspannen naar achteren. Open je borstgebied, presenteer je hart aan de wereld. Leg vervolgens één hand op je hart en één op je buik. Haal driemaal diep adem (in je hart en buik) controleer of beide handen tegelijk bewegen.

Laat vervolgens alle geestelijke en lichamelijke spanning via vingertoppen en voeten afvloeien. - Beoefen in de staat waarin je je bevindt. Zenuwachtig, boos, moe, ziek .. laat het zijn en accepteer jezelf zoals je nu bent.

Al gehoord van Pranayama ? Het is de wetenschap en het beheersen van onze ademhaling. De ademhaling heeft onmiddellijk een invloed op je geest. Een regelmatige ademhaling zorgt voor een geregelde geest en vice versa. Is je geest turbulent dan zal je snel en oppervlakkig ademhalen.

Wanneer je geest rustig, is de flow van de ademhaling trager en zachter.

Pranayama helpt door de kracht van de ademhaling om de kanalen te openen, deblokkeren van stagnatie en kan pathologisch proces opheffen. Dus de ademhaling is de brug tussen lichaam, geest en bewustzijn én belangrijk !

Tijdens ayurvedische massages stimuleren we marmapunten die de ademhaling, prana reguleert en de geest calmeert. meer info ; http://www.do-in-praktijk.com/abhyanga

Pranayama beoefenen, adem je mee ?

https://www.youtube.com/watch?v=-YWyd5Vz3AY&t=60s

balancerende groet, Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page