top of page

geraffineerde suiker, een mierzoet wapen !

Staan er feestmaaltijden op het menu ?

Schenk je lijf, een kerstcadeau, maar welk?

1 Of jou jij je met een regelmaat aan je dagelijkse routine ? Wat eet je meestal 's morgends, haver, muesli ? - Doe gewoon je ding. Tenzij je aan het kerstontbijt zit natuurlijk, probeer je maaltijd dan toch zoveel mogelijk te spiegelen aan wat je normaal eet. Drink je normaal groene thee bij je ontbijt, dan doe je dat nu ook. En eet vooral niet meer dan je normaal doet, zodat je lichaam niet al aan het begin van de dag bergen energie hoeft te verzetten om alle extra's te verteren.

2 Ayurveda ziet onze spijsvertering als een brandend kampvuur. Gooi je er teveel hout op wordt het zwaar, dan dooft het. Gooi je er te weinig hout op, dan dooft het vuur ook. Eet dus regelmatig om het vuur aan te houden, maar eet niet de hele dag door en vooral niet teveel in één keer. Ontbijt, lunch en diner zijn, met een extra hap-moment is prima !

3 Om je spijsvertering te helpen doe je er daarom goed aan regelmatig een kopje gemberthee te drinken. Een mok heet water met plakjes verse gember (( mogelijk +klein schepje kokosbloesemsuiker)) verricht niet alleen wonderen bij een vol gevoel, opgeblazen buik en misselijkheid, maar helpt ook vooral om je spijsvertering te ondersteunen, daar waar het nodig is.

- koude dranken vertragen je spijsvertering en zijn daarom best te mijden - drink een kop lekker warm water, het hydrateert, doet verteren en afvalstoffen afvoeren

4 Eten met aandacht betekent voorkomen dat je ‘eet om te eten’. Koekje hier, taartje daar, ... chocolade yummmsSsss, maar wat als je telkens met aandacht jezelf de vraag stelt of je het echt wel wil eten of je het echt nodig hebt ? - genieten mag, overdrijven best - niet.

5 Suiker is een zeer effectief wapen, een mierzoet wapen !

Het betreft hier uitsluitend de geraffineerde suikers en niet de natuurlijke suikers die op geen enkele wijze zijn bewerkt. Het wapen is een mix van chemicaliën die door het toevoegen van suiker eraan in werking treedt. (Helena Scheper - Kent liefde grenzen? 2017)

Een lekker zoet toetje mag. Best zelf maken ? -Gebruik dan ongeraffineerde, natuurlijke suikers, bij voorkeur kokosbloemsuiker - geraffineerde suikers echter zijn af te raden. - SUIKER is een voedingsbodem voor allerlei virus en bacterie, ... - hou je immuniteit sterk - vermijd toevoeging van geraffineerde SUIKERS, - volgens mij het gezondste kerstgeschenk voor je lijf !

6 ijs - ijsblokjes, koude vertraagt je spijsvertering, waardoor het voedsel dat je eet niet meer goed kan worden verteert. Voorkom koude drankjes tijdens en het liefst ook na de maaltijd.

7 Eet jij op deze dagen ook warm, niet te veel en te zwaar, gezond en voedzaam ?

Houd je spijsvertering gezond ! Een slecht werkende spijsvertering betekent een lagere weerstand, wat weer leidt tot minder energie en de mogelijkheid tot allerlei vervelende kwaaltjes !

Wat zijn jouw tips om gezond te blijven in deze periode? Laat het hieronder weten !

www.do-in-praktijk.com - info@do-in-praktijk.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page