top of page

Illusie van moéten? - niets moet!


Heb jij als vrouw ook de drang om eerst nog even ditjes en datjes te moéten doen ?

Er is haast geen tijd voor quality time voor onszelf, onze agenda's laten het niet toe, maar waarom niet ? Het idee te moeten voordoen, is een conditionering en illusie dat we ooit geloofd hebben! Precies! Niks moet en niksen mag!

Volgens mij klinkt het buiten als een hectische, chaotisch tijd waar we triggers ervaren en uitgenodigd worden goed voor onszelf te zorgen, op zoek en dicht bij onze eigen kern te komen en te blijven.

Jouw vitaliteit is meer dan goud waard !

Jouw lijf heeft het recht en als het enigszins kan, voorrang ! Vertragen, een keer niets doen en tijd nemen voor jezelf, mag of beter gezegd, moet ! - Volgens mij is jouw vitaliteit meer dan goud waard ! Jouw lichaam en geest de kans geven om te balanceren mag, kan snel of vraagt soms iets meer aandacht en tijd.

We hebben het recht, ook in drukke of hectische tijden, om goed voor onszelf te zorgen.

Voor sommigen die met regelmaat in de praktijk komen weten dat ik op het moment wat meer tijd voor mezelf neem ... en het doet deugd ! Af en toe moeten we gas kunnen of durven nemen.

Waar ik op het moment vooral extra aandacht aan besteed is ;

- mijn intuitie spreekt ! Ruimte, innerlijke stilte geeft me kans om bewust te worden van diepgewortelde, loslaten van oude (onbewuste) patronen - versterken van positieve emoties - het schenkt innerlijke rust en is deugddoend om je lichaam en geest te bevrijden van conditionering.

- op het moment EXTRA aandacht in mijn voedingspatroon. Ik vermijd glucose, toegevoegde suikers. Wel, Groenten en fruit, zij zorgen voor voldoende zoete nasmaak/virya - ook geen zuivelproducten

- ik ben niet de grootste sporter allertijden, maar hecht dagelijks belang aan voldoende (verse) zuurstof, beweging en doorstroming van prana, doorstroming van energie en zuurstofrijk bloed

Ook rust, ontspanning dagdagelijkse incalculeren is volgens mij een must. Uit mijn - en praktijkervaring klinkt het niet anders - ik hoor en zie dagelijks mensen die hieraan behoefte hebben, en al zeker hun lijf !

Neem jij op tijd en stond, tijd, rust, en stilte voor jezelf?

Herken jij op het moment dat je voor balans en gezondheid best een beetje zou vertragen en het wat rustiger aan mag of moet gaan doen ?

Volgens Ayurveda kunnen we onszelf niet volledig tot uitdrukking brengen, wanneer we ons lijf niet verzorgen en zorgen voor een gezond, goed gebalanceerd, lijf, vrij van afvalstoffen. Onze ziel en geest kan pas volledig tot uitdrukking komen in een zuiver, satvisch lichaam. In een zowel lichamelijk al psychisch verzuurd, vervuild, lichaam van weefsels en geest - kan geen volle 100% holistisch, gebalanceerd leven huizen. Vanuit stilte kunnen we leren luisteren naar onze intuitie en creaties die het leven schenken.

Ayurveda schenkt ons de wijsheid dat vanuit een goed brandend agni, spijsverteringsvuur en zuiver lichaam, (vrij van ama) - onze geest makkelijker opklaart.

Hecht jij ook belang aan een zuiver, lichaam en geest ? Ik ben benieuwd wat je hiervoor doet, laat hieronder weten en deel met je vrienden.

hartelijke groet, Kathy

http://www.do-in-praktijk.com/single-post/2017/09/20/we-zijn-wat-we-verteren-

www.do-in-praktijk.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page