top of page

Relaties als spiegel


Spiegels, spiegels, we kunnen er maar beter mee aan de slag voor balans en innerlijk geluk !

"Als je met 1 vinger naar de ander wijst, wijzen er drie vingers naar jezelf. Neem jij de 4e ook voor jouw rekening"?

RELATIE ALS SPIEGEL

Elke relatie is het spiegelbeeld van je relatie met jezelf.

Als een ander gevoelens van onzekerheid, afhankelijkheid, minderwaardigheid, angst, schuld of woede bij je oproept dan is dat een directe weerspiegeling van deze gevoelens als basis-aspecten van jouw persoonlijkheid. Jouw gevoelens zeggen alles over jou, want je reageert altijd op je eigen gevoelens voor die persoon, en nooit op de persoon zelf. Alleen jij hebt de verantwoording voor jouw gevoelens. De ander is slechts de spiegel waarin je jezelf in al je facetten kunt zien.

WIE BEN JE WERKELIJK?

Het zoeken naar de ideale partner is eigenlijk je zoektocht naar wie jij zelf werkelijk bent, het is het oerverlangen naar innerlijke heelheid. Daarom voel je je zo vaak aangetrokken tot mensen die iets hebben van wat je zelf niet hebt. „Tegenpolen trekken elkaar aan”. Je zoekt in de ander datgene wat jij zelf mist.

Het merendeel van de mensen gaat een relatie aan met als doel een tekort aan eigenliefde willen compenseren, door blindelings te grijpen naar de liefde van een ander. Dit vormt vaak de basis van alle problemen in relatie’s tussen mensen. Je kunt een ander niet zien en accepteren zoals hij is als je jezelf niet ziet en accepteert zoals jij nu bent. Eerst zul jij jezelf in al je verscheidenheid moeten leren kennen en accepteren.

Angst houdt het merendeel van de relaties in zijn greep. Angst om hem of haar te verliezen omdat je daarmee denkt een deel van jezelf te verliezen. Door de ander heb je het gevoel dat je bestaat, ook al zou de ander je uitsluitend vervelend behandelen. Het liefst zou je de ander helemaal willen bezitten, want als ik hem of haar kwijtraak verlies ik de enige die van me houdt (want zelf doe ik dat niet).

Hoe incompleter je voelt, des te sterker zul je liefde gaan zoeken bij een ander. Hoe vaak worden mensen niet verliefd als ze heel slecht in hun vel zitten?

Als je je openstelt voor de gedachte dat alle relaties die je hebt, precies de relaties zijn die je op dit moment nodig hebt, omdat achter alle gebeurtenissen in je leven een bedoeling schuilgaat, bevordert het je eigen innerlijke groei. En als je beseft dat het vermogen om liefde te voelen uiteindelijk altijd gebaseerd is op een innerlijke bereidheid daartoe, dan ben je al begonnen om oplossingen in jezelf te zoeken, in plaats van in de buitenwereld.

Spiegel je mee ?

Confronterend voor jou ? geen erg, we zijn allemaal mensen die op zoek zijn naar groei en bewustwording.

Op jouw balans, Kathy - www.do-in-praktijk.com

Wellicht ken je mensen die met regelmaat naar jou of naar de ander wijzen ... je mag dit bericht met hen delen. - Inspireer je mee ?

© Annemarie Postma – Ik hou van mij

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page