atlasbehandeling helpt, hoezo ?

October 2, 2017

 

Heb jij ook last van spanning in nek-en schoudergebied ? 

Doorgezakte houding ?

Een beenlengte verschil ?

 

of alllerhande andere klachten  zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscusproblemen, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, tot en met holvoeten en hamertenen. Ook tinnitus- en vertigoklachten, sinusklachten, schildklierklachten, kaak- en gebitsklachten ?

 

 

waarom is een atlasbehandeling belangrijk ?
Deze methode verbetert de verhouding tussen de atlas en de schedel zonder manipulatie van de wervels op zich (dus geen "kraken"), wél door zeer intensief de spierknopen,-spanningen en - verklevingen in het uitgebreide spiercorset rondom de schedelbasis en de nekwervels, los te maken.

 

Bij veel mensen staat het hoofd in min of meerdere mate asymmetrisch op de eerste halswervel. Veelal gaat dit terug op forse manipulaties bij de geboorte (zeker bij navel- streng om de hals, tang- of zuignapbevalling) of latere trauma’s (mechanisch of psychisch), die een reflectorische spierverdedigingsreactie hebben uitgelokt in de bovenste nekspieren.


Omdat deze bovenste nekspieren de hele rechtopstaande houding initiëren en coördineren, leiden kleine afwijkingen op dit hoge niveau tot compensatiehoudingen met extra spierspanning op meerdere plaatsen lager in het lichaam.

 

 Afhankelijk van de ernst van de scheefstand en de verergeringen door constitutie en trauma (hersenschudding, whiplash, maar ook accumulerende psychische stress), leiden deze extra spierspanningen tot min of meer uitgesproken klachten.


Naast extra spierspanningen kan een atlas die niet optimaal gepositioneerd staat, ook leiden tot een verkleining van de opening tussen de schedel en het ruggenmergkanaal, die dan verantwoordelijk is voor een toegenomen druk op de hersenvliezen en de wervelslagaders, en een minder vlotte pulsatie van het ruggenmergvocht. Deze factoren kunnen en belangrijke rol spelen in meerdere types van hoofdpijn, irritatie van craniale zenuwen, ruggenmergprikkeling in de onderrug, etc.

 

 

Herstelfase

 

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichaam zowel puur mechanisch alsook psycho-emotioneel meer ontspannen en meer in evenwicht functioneren.


De energiedoorstroming tussen de chakra’s verbetert beduidend, het lichaam geeft duidelijker zijn grenzen aan en neemt meer vanzelfsprekend de juiste houding aan.
De algehele veerkracht en het zelfsturend vermogen nemen daardoor toe.
Deze verbeterde uitgangspositie stimuleert het lichaam om zijn “ambitie” naar gezondheid scherper te stellen, wat zich concreet uit in oa. een verbeterde immuniteit. 

 

Wellicht ken je mensen die met dit probleem kampen. Je mag dit blog met hen delen. Klik en deel hieronder

 

 

 

www.do-in-praktijk.com/atlasbehandeling 

 

 

- meer info, afspraak  info@do-in-praktijk.com - 0484 937 312 -

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

October 1, 2019

March 9, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
THE BEST AYURVEDIC HEALING MASSAGES in ANTWERP/OOstend BELGIUM
DO-IN-PRAKTIJK.COM ANTWERPEN/OOSTENDE - op afspraak
Ayurvedic Therapist - Erkend voetreflexoloog  BEVO, beroepsvereniging Reflexologisten België
 

voor navigatie  Amerikalei 16,  2000 Antwerpen                                   Routebeschrijving 

openbaar vervoer , Amerikalei - halte Kasteelplein
tram 12 - 24  - bus 1 - 13 - 290 - 500 
 

ons adres : 

Amerikalei 16

2000 Antwerpen

Vlaanderenstraat 29 

8400         Oostende

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle

Tel  : 0032 (0) 484/937 312

mail : info@do-in-prakijk.com

 

BTW BE 0830 897 644 

Privacy beleid