top of page

atlasbehandeling helpt, hoezo ?


Heb jij ook last van spanning in nek-en schoudergebied ?

Doorgezakte houding ?

Een beenlengte verschil ?

of alllerhande andere klachten zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscusproblemen, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, tot en met holvoeten en hamertenen. Ook tinnitus- en vertigoklachten, sinusklachten, schildklierklachten, kaak- en gebitsklachten ?

waarom is een atlasbehandeling belangrijk ? Deze methode verbetert de verhouding tussen de atlas en de schedel zonder manipulatie van de wervels op zich (dus geen "kraken"), wél door zeer intensief de spierknopen,-spanningen en - verklevingen in het uitgebreide spiercorset rondom de schedelbasis en de nekwervels, los te maken.

Bij veel mensen staat het hoofd in min of meerdere mate asymmetrisch op de eerste halswervel. Veelal gaat dit terug op forse manipulaties bij de geboorte (zeker bij navel- streng om de hals, tang- of zuignapbevalling) of latere trauma’s (mechanisch of psychisch), die een reflectorische spierverdedigingsreactie hebben uitgelokt in de bovenste nekspieren.

Omdat deze bovenste nekspieren de hele rechtopstaande houding initiëren en coördineren, leiden kleine afwijkingen op dit hoge niveau tot compensatiehoudingen met extra spierspanning op meerdere plaatsen lager in het lichaam.

Afhankelijk van de ernst van de scheefstand en de verergeringen door constitutie en trauma (hersenschudding, whiplash, maar ook accumulerende psychische stress), leiden deze extra spierspanningen tot min of meer uitgesproken klachten.

Naast extra spierspanningen kan een atlas die niet optimaal gepositioneerd staat, ook leiden tot een verkleining van de opening tussen de schedel en het ruggenmergkanaal, die dan verantwoordelijk is voor een toegenomen druk op de hersenvliezen en de wervelslagaders, en een minder vlotte pulsatie van het ruggenmergvocht. Deze factoren kunnen en belangrijke rol spelen in meerdere types van hoofdpijn, irritatie van craniale zenuwen, ruggenmergprikkeling in de onderrug, etc.

Herstelfase

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichaam zowel puur mechanisch alsook psycho-emotioneel meer ontspannen en meer in evenwicht functioneren.

De energiedoorstroming tussen de chakra’s verbetert beduidend, het lichaam geeft duidelijker zijn grenzen aan en neemt meer vanzelfsprekend de juiste houding aan. De algehele veerkracht en het zelfsturend vermogen nemen daardoor toe. Deze verbeterde uitgangspositie stimuleert het lichaam om zijn “ambitie” naar gezondheid scherper te stellen, wat zich concreet uit in oa. een verbeterde immuniteit.

Wellicht ken je mensen die met dit probleem kampen. Je mag dit blog met hen delen. Klik en deel hieronder

- meer info, afspraak info@do-in-praktijk.com - 0484 937 312 -

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page