top of page

snuf Geelwortel, droog of vers


CURCUMA LONGUM

in't Sanskriet ; Haridra, geel of goud, verwijst naar een mooie uitstraling, als je weet dat zuiverheid van binnenuit komt ... Specerijen, ze zijn belangrijk voor onze spijsvertering en immuniteit ! Kurkuma, beter bekend als geelwortel, is afkomstig van de wortel van de Curcuma longa, een plant uit India. De wortelknol wordt gekookt, gedroogd en gemalen tot het gele poeder dat we kennen uit de keuken. Kurkuma geeft de gele kleur aan onze kerrie. In India wordt kurkuma al vele eeuwen gebruikt in de keuken, maar ook als medicijn.

Tegenwoordig staat kurkuma enorm in de belangstelling vanwege haar medicinale eigenschappen. Overal hoor en zie je curcuma, zelfs in de supermarkt. maar welke bijzondere werking heeft geelwortel nu eigenlijk ? 8 TIPS waarom we CURCUMA best dagelijks gebruiken

curcuma is eetlusopwekkend, een goede gezonde eetlust is van belang

curcuma vermindert ama afvalstoffen in je lichaam

curcuma vermindert verzuring in je lichaam

curcuma is bloedzuiverend

curcuma is een levertonic

curcuma is windverdrijvend

curcuma verminderd kapha dosha en opgehoopt vet

curcuma is wondzuiverend

curcuma is huidherstellend

curcuma is ontstekingswerend

Curcuma is een zuiverend kruid. Goed voor ama, afvalstoffen op te ruimen !

Bv verzuring, huidziekten, leveraandoeningen, trage galwerking, ontstekingen van gewrichten, reuma, keelklachten, uitwendig voor het genezen van wonden, bij zwellingen, ….ama zuiverend op leverwerking en bloedkwaliteit, vet smeltende werking bij overgewicht …

Recept :

  • honing, melk, curcuma : verkoudheden, hese stem

  • kop heet water, curcuma & gember raspen, .. op jouw balans !

Best dat je GEELWORTEL in bereidingen combineert met een beetje peper en vet, zo heeft hij de beste werking. http://www.do-in-praktijk.com/aanmelden graag meer info ? info@do-in-praktijk.com - 0484/937 312 - van harte welkom !

Meld je aan voor onze workshop Vitaal in Balans

Op jouw balans, Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page