top of page

6 Tips rust in je hoofd


"Dat hoor ik vaak. Dat ik rustig overkom. Maar ondertussen is het enorm druk in mijn hoofd. Soms word ik gek van mijn eigen gedachten." zO! vertellen klanten. Draait jouw hoofd ook wel eens dol? Mensen die voor de buitenwereld heel rustig overkomen. Alsof er niks aan de hand is. Alsof ze nergens last van hebben. Maar ondertussen is het chaos in hun hoofd. En weten ze van gekheid niet wat ze eraan kunnen doen.

Nee. Het is niet hip om toe te geven dat je geen controle hebt over je gedachten. Ze vliegen alle kanten op, van de ene gedachte naar de andere. Ze lijken een eigen leven te leiden. Ze achtervolgen en stalken je. Waar je ook bent en het liefst hijgen ze in je nek op momenten dat het je niet uitkomt. Als je wil gaan slapen bijvoorbeeld.

Hoe drukker je het hebt in het dagelijkse leven hoe erger het wordt. Het vervelende is dat mensen vaak een onhandige tactiek gebruiken om ermee om te gaan. Vooral niet stilstaan, maar juist verder rennen, vliegen en hollen. Elke minuut van de dag wordt ingepland. En als je ook nog eens vindt dat je vooral nuttig moet zijn, dan is een moment van rust dodelijk. Dan schreeuwen de stemmen dat je vooral wat moet DOEN en nuttig moet zijn.

VERTRAGEN en VEREENVOUDIGEN van je dagelijkse taken kan helpen ! STOP en mediteer, al is het maar voor 1 minuut. Als je dit meerdere keren per dag doet, zal je zien dat zelfs op korte tijd, meditatie je hoofd rustiger maakt.

6 TIPS rust in je hoofd

# neem de tijd om je hoofd in te smeren met warme sesamolie of kom voor een do-in-praktijk-hoofdmassage/voetreflex met warme kruidenolie.

# Ga eens op onderzoek uit. Langdurige onrust in je hoofd betekent vaak dat je iets doet wat niet bij je past. Welke dingen in jouw leven kloppen niet? Wat zou je kunnen doen om in positieve zin verandering te brengen

# Beperk het aantal verplichtingen op een dag. Plan tijd tussenin. MEDITEER min 1x tot 3x/dag

# Doorbreek piekeren of langdurig nadenken. Verleg je focus en kom in actie. Maak een wandeling, ga fietsen, .. of start een aardende taak bv kleien, schilderen, ...

# Heb je een drukke baan? Doe wat je kunt doen, houd je aandacht bij de dingen die je op dat moment doet en parkeer allerlei gedachten en dingen die blijven liggen of nog moet doen.

# Schrijf op waar je zo druk mee bent. Door dingen op te schrijven, hoef je er niet meer aan te denken, geeft je hoofd meer rust en energie.

op jouw balans, Kathy

neem ook eens deel aan onze workshop, 'Vitaal in Balans'

www.do-in-praktijk.com/vitaalinbalans

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page