Yum! Matcha Cocos Amandel Latte


Yummmm ! ik hou het liefst van zuivere dingen, dus als ik over Matcha spreek, dan drink ik het liefst een kop op traditionele manier, puur - een kopje, Matcha bereid met bamboo (whisk)kloppertje met zuiver water 175° 185°- do-in-praktijk.com/single-post/2017/06/09/tjjinnng-met-matcha-ritueel-en-zuiverend-

Wat is Matcha? Meer dan Japanse groene thee…

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Er is slechts een kleine Japanse elite van theeboeren die in staat is kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.

Theeplantages voor Matcha zien er heel anders uit dan andere theevelden. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren

Vandaag heb ik wat anders gemaakt, Matcha Coconut Amandel Latte !

  • 2 theelepels, matcha poeder

  • 2 glas heet water

  • 1 à 2 eetlepels kokos crème/vet

  • 1/4 glas ongezoete amandelmelk

  • (agavesiroop)

1 Gooi matcha poeder in kurkdroge blender, voeg heet water toe, kokos crème/vet/ amandelmelk - en mix in de blender (lage stand), 5sec, daarna nog even op medium. Mix extra gedurende 10-15 sec op lage stand. Voor de vata constituties, je kan mogelijk een beetje zoetstof toevoegen zoals beetje agave, smeuïge honing. Schenk in overheerlijk gezellige kopjes, tjinnnngtjinnng !

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 THE BEST AYURVEDIC HEALING MASSAGES in ANTWERPEN/ OOSTENDE
  • Instagram
  • Facebook - Grey Circle

afspraak 

 

0032 (0) 484/ 937 312       

info@do-in-prakijk.com 

 

 

Mechelsesteenweg 72  -   2000 Antwerpen              

 

Leopold I plein  2  -  8400  Oostende

Erkend voetreflexoloog  BEVO, beroepsvereniging Reflexologisten België  - gecertificeerd Ayurvedisch Therapeut - gecertificeerd Borstweefseltherapeut 
Privacy beleid