Yum! Matcha Cocos Amandel Latte

September 1, 2017

 

Yummmm ! ik hou het liefst van zuivere dingen, dus als ik over Matcha spreek, dan drink ik het liefst een kop op traditionele manier, puur - een kopje, Matcha bereid met bamboo (whisk)kloppertje met zuiver water 175° 185°- do-in-praktijk.com/single-post/2017/06/09/tjjinnng-met-matcha-ritueel-en-zuiverend-

 

 

Wat is Matcha? Meer dan Japanse groene thee… 

 

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Er is slechts een kleine Japanse elite van theeboeren die in staat is kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.

 

Theeplantages voor Matcha zien er heel anders uit dan andere theevelden. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren

 

Vandaag heb ik wat anders gemaakt, Matcha Coconut Amandel Latte !

 

 • 2 theelepels, matcha poeder

 • 2 glas heet water 

 • 1 à 2 eetlepels kokos crème/vet

 • 1/4 glas ongezoete amandelmelk 

 • (agavesiroop)

1 Gooi matcha poeder in kurkdroge blender, voeg heet water toe, kokos crème/vet/ amandelmelk - en mix in de blender (lage stand), 5sec, daarna nog even op medium.  Mix extra gedurende 10-15 sec op lage stand. Voor de vata constituties, je kan mogelijk een beetje zoetstof toevoegen zoals beetje agave, smeuïge honing.  Schenk in overheerlijk gezellige kopjes, tjinnnngtjinnng !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

October 1, 2019

March 9, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
THE BEST AYURVEDIC HEALING MASSAGES in ANTWERP/OOstend BELGIUM
DO-IN-PRAKTIJK.COM ANTWERPEN/OOSTENDE - op afspraak
Ayurvedic Therapist - Erkend voetreflexoloog  BEVO, beroepsvereniging Reflexologisten België
 

voor navigatie  Amerikalei 16,  2000 Antwerpen                                   Routebeschrijving 

openbaar vervoer , Amerikalei - halte Kasteelplein
tram 12 - 24  - bus 1 - 13 - 290 - 500 
 

ons adres : 

Amerikalei 16

2000 Antwerpen

Vlaanderenstraat 29 

8400         Oostende

 • Facebook - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle
 • Google+ - Grey Circle

Tel  : 0032 (0) 484/937 312

mail : info@do-in-prakijk.com

 

BTW BE 0830 897 644 

Privacy beleid