top of page

.. ons lijf nodigt uit ..


Nek, schouder-rugklachten, moe en of uitgeput ? Over-spannen ? spierspanning ?spartelt jouw lijf ook wel eens tegen ? - houdt dit langdurig aan, op termijn, GEEN GEZONDE TOESTAND !

Wij zijn allemaal unieke individuen met onze eigen unieke behoeften. Ayurveda onderzoekt de oorzaak van onbalans. Als je weet hoe je moet “luisteren” naar de tekenen en symptomen, stimuleert dit om actie en verantwoordelijkheid te nemen voor je gezondheid.

Ons lichaam is drager en een expressie van wie we werkelijk zijn. Het verdient de beste zorg, een zuivere, gezonde voeding, dagelijkkkkkkse portie beweging.

NIETS boven de INTELLIGENTIE VAN ONS HART & LICHAAM

Onverteerde emoties eisen hun tol ...

Conditionering, emoties gerelateerd aan denk- en leefgewoonten .. reflecteren zich in ons lichaam. Stress, spanning geeft een overbelasting voor lichaam en geest en zijn vaak gewoontepatronen geworden waar ons lichaam signaleert en tegenspartelt dat het zo niet verder kan .. We houden al te gemakkelijk vast aan conditionering, gewoontepatronen alsook negatieve interpretaties die we aan emoties geven, vertalen zich in spanning en pijn in ons lichaam.

Luister of negeer jij lichaamstaal ?

Vanuit mijn levenservaring kunnen we maar beter (leren) luisteren. Ons lichaam is slimmer dan we ooit durven denken.

Kiezen voor je hart of ego?

Via de taal van conditonering, gewoonte patronen hebben we geleerd en geloofd dat dingen zus of zo moeten of zijn. Als vrouw beantwoorden we graag aan allerlei zaken en taken. Doen doen doen en meestal en graag alles alleen, gejaagt, tegen te tijd, functioneren in het grof mannelijk, maatschappelijk beeld, ... maar is dit wat onze vrouwelijke natuur ons heeft geschonken ?

We willen voldoen aan zaken die in de tijd gesteld werden. We willen beantwoorden aan allerlei patronen en conditonering en zorg dragen voor éénieder. Het ego wil ons er ook steeds aan herinneren dat we ooit door iemand of iets gekwetst zijn geweest. Onbewust hebben we muren opgetrokken uit angst, om ons te beschermen tegen pijn. Het ego wil zich steeds bewijzen, zoekend naar waardering en bevestiging. Het ego ... bedoelt het goed en is steeds op zoek naar geliefd te zijn, goed bevonden te worden bij anderen. Het ego streeft angstvallig overeind te blijven, vaak vanuit onbewuste patronen.

Ons denken is vanuit onze levenservaring steeds gekleurd. Ieder kijkt naar hetzelfde door een andere bril. Communicatie, misvattingen zijn hier vaak aan te wijten. Kritiek is nooit goed of slecht, het is een visie, mening of perceptie van de ander. Of het waar is of niet maakt niet uit. Het schenkt opportuniteiten en helpt ons groeien en beter worden. Je best doen is het belangrijkste, vanuit en voor jezelf, niet voor de ander te behagen wel voor innerlijke rust in jezelf te creeëren. Een goed gebalanceerde conditie is aangeraden voor levensvreugde en geluk.

Je bent wie je bent en goed genoeg! Je hoeft je niet verder te bewijzen, leef liefdevol vanuit je hart en voel wat het je te vertellen heeft. Je hart, vol zuivere liefde heeft altijd 'gelijk' !

Luister jij ook naar je hart en lichaam, geef jezelf dan een schouderklopje !

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page