top of page

Emoties en ons lichaam ? - meditatieoefening

Heb jij al eens stilgestaan hoe belangrijk ons lijf wel is ? Het is het omhulsel, de drager van wie we werkelijk zijn ...

Ayurveda hecht veel belang aan ons lichaam. Zorgen dat ons lijf een goede doorstroming en in een goede conditie vertoeft is essentieel voor balans, onze levenskwaliteit en een gelukkig leven.

Maar wat met alle indrukken, gevoelens en emoties. Wat doet ons lijf hier eigenlijk mee ?

Emoties worden vaak vastgehouden en opgeslagen tot in elke cel.

Is dit de bedoeling, NEE! De meeste dieren hebben van nature de reactie en schudden spanning van hun pels. Daarentegen is het denken van de mens erop getraind om emoties vast te houden. In vele gevallen lastig voor ons lichaam.

Heftige emoties kunnen lichamelijk verstoringen teweeg brengen.

Gevoelens vormen een lichaamstaal. Elk gevoel is verbonden met een bepaald element en orgaan. De elementen lucht, vuur, water en aarde reageren op emoties. Emoties worden verspreidt via het waterelement in ons lichaam. Heftige emoties kunnen daardoor verlammend voelen.

vb. je huilt veel, bent bang voor de toekomst en hebt weinig fut. De westerse arts stuurt je naar een psycholoog of psychiater of er worden anti-depressiva voorgeschreven. Door gesprek wordt geprobeert om de oorzaak van verdriet te vinden, oplossingen gezocht of worden er vaak nog meer verdrietige situaties opgerakeld en raakt de psyche nog meer van slag.

Gevoelstoestanden en energetische werkzaamheid

woede, vreugde, piekeren en zich zorgen maken, verdriet, angst, schok en trauma - reflecteren zich, ook in onze organen.

Negatieve eigenschappen kunnen een orgaanzwakte veroorzaken of uitdrukking van een orgaandisharmonie zijn.

Omgaan met emoties vraagt om innerlijke helingsprocessen toe te laten. Ze dragen bij tot bewustwording en ontwikkeling als mens.

Voor het helen van je vrouwelijkheid in diepere lagen en je te bevrijden van oude patronen heb je een gezond lichaam nodig. Het gaat er op de vrouwelijke weg niet om je emoties de vrije loop te laten, maar om ze bewust te verdiepen, opdat je ze kunt integreren en helen. Zorg voor de stevigheid van je lichaam om heelwording tot stand te laten komen.

Emoties lossen makkelijker op wanneer Agni, levensvuur, spijsvertering en alle organen en lichaamsweefsels goed gevoed en in top conditie zijn. Zorg voor het verteren van emoties.

 

MEDITATIEOEFENING, balanceren van vata-dosha, innerlijke rust is een zorg en alheelmiddel voor alle klachten !

* sluit je ogen en begin rustig adem te halen

* concentreer je met al je zintuigen, in jezelf

* observeeer je gevoelens en gedachten zonder te oordelen of te analyseren

* geef je over aan de rust en gun jezelf een pauze

doe deze oefening zo vaak en zo lang mogelijk. Ze is door geen enkele andere oefening te vervangen

Luister naar je hart en schenk een glimlach'

 

Neem ook eens deel aan onze workshop 'Agni, jouw levenskracht''

op jouw balans, Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page