top of page

vrouwen, gevoelens & emoties, gifstoffen!

'Een gezond en gelukkig leven', laat ons eerlijk zijn, zijn belangrijke peilers in ons leven.

'Kben nét jarig geweest en heb in de vorige 48 jaar heel wat waters van emoties doorzwommen. Het levensgetal 49 inspireerde mij tot het delen van 49 krachtige manieren om ook jouw gevoelens en emoties te transformeren in levenskracht. Het artikel van vandaag markeert ook de start van een krachtige 7X7 serie die je niet wilt missen...

Volgens 'Ayurveda', de kennis van het leven, is gezondheid niet eenvoudig weg de afwezigheid van ziekte. Gezondheid is meer een evenwicht van lichaam, geest en bewustzijn.

Herken jij ook van die momenten dat je door gevoelens, emoties, niet voor of achteruit kan ? We worden allemaal wel eens geplaagd door gedachten, negatieve gevoelens, emoties, oude pijnen en verdriet.

Gevoelens kunnen we min of meer de barometer voor onze levenskwaliteit en ons welbevinden noemen. Het contact met onszelf en of we ons bijvoorbeeld gezond, sterk, geaccepteerd of gehoord voelen .. zijn dikwijls hoofdcriteria voor de manier waarop we leven en de intensiteit daarvan.

Gevoelens zijn er om gevoeld, geleefd en verwerkt te worden

Emoties zijn gevoelens die we ooit onderdrukt hebben, onverwerkt naar het onderbewustzijn verdrongen

Maar wat gebeurt er met onaangename gevoelens, welke plaats krijgen ze in ons leven ? Helaas hebben we meestal niet geleerd om op de juiste manier om te gaan met negatieve gevoelens. Daardoor gebeurt het dat we heel vaak door onze eigen gevoelens of die van mensen om ons heen beïnvloed, gemanipuleerd of gedomineerd worden, zonder dat we beseffen wat voor mechanismen erachter zitten.

Verantwoordelijkheid nemen en leren van met onplezierige situaties om te gaan schept ruimte voor jezelf en anderen. Hoe benut je het krachtpotentieel van negatieve emoties en tranformeer je ze in levenskracht ?

1 STOP met je te identificeren met je emoties en gevoelens. Je bent deze niet! Gevoelens zijn er om gevoeld te worden, maar al te vaak vermengd met oude, onverwerkte, ongevoelde emoties.

2 Probeer je gevoelens te begrijpen en te doorgronden, uitdrukken en kenbaar te maken.

3 In contact komen met onbewuste gevoelens, confronteren soms maar meestal schenkt het inzicht en werkt het bevrijdend

4 Bevrijd je van oude gedachten, ballast - bewustworden van oude pijn, oude woede, opgekropte frustratie - breng ze naar de oppervlakte

5 Gevoelens onderdrukken is geen goed idee ! Dit kost energie, brengt gifstoffen met zich mee en spelen een rol in het ontstaan van ziekten

6 Onze gevoelens zijn een sleutel tot gezondheid. Ontwikkel een gezonde manier, natuurlijk vermogen tot voelen

!!!!! 7 Zorg voor voldoende beweging, een goede spijsvertering, sterk agni om je voeding maar ook emoties beter te verteren, anders worden het gifstoffen in onze bloed- en levenskwaliteit !

Bewustwording ontstaat door met de Geest in dialoog te gaan om het onbewuste bewust te maken. Je mens-zijn is het pad om tot deze bewustwording te komen. Hou van jezelf zoals je bent !

Op jouw balans, Kathy

 

Volgend blog hier meer over je mag deze delen met je vrienden, dank hiervoor

Neem ook eens deel aan op onze gatis bijéénkomst, meld je hier aan

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page