top of page

adem! keer de hectische wereld de rug toe

We kunnen gejaagd en gespannen door het leven gaan, dit kan lei(ij)den tot allerlei klachten, ongemakken en daarbovenop kan je er erg vermoeid door rondlopen !

Vaak zijn onze ademhaling, nek, schouders, rug - borst(en)kas hier slachtoffer van. Een goede rustige ademhaling is belangrijk voor onze levenskwaliteit alsook voor onze borstgezondheid !

In tijden van stress kan je je ademhaling inhouden of vergeten te ademen. Een oppervlakkige ademhaling heeft heel wat consquenties. Langdurige stress brengt vaak ademhalingsproblemen met zich mee en kan je adempatroon verstoren. Mensen met stress, of die bijvoorbeeld zorgen hebben, in gedachten verzonken, vergeten vaak te ademen. Een gevolg hiervan is dat spieren gespannen raken en prana, levensenergie raakt geblokkeerd. Naar voor hangende schouders of mensen die hun schouders constant aangespannen houden om vanuit een levenshouding, de schouders 'hoog' moeten houden - verhogen de spierspanning in de borstkas, ademhalings- en omliggende spieren. - Dit heeft een seriouse impact, op de doorbloeding, doorstroming en afvoer van afvalstoffen, het vermindert je conditie en welzijn!

Ademen doe je eerst en vooral om zuurstof binnen te krijgen en afvalstoffen kwijt te raken en heeft een positieve invloed op oa onze spijsvertering, een goede doorbloeding, doortroming en levenskwaliteit.

 

Voor mijn part, mag je je levensritme vanaf nu vertragen

ADEM RUSTIG in, ADEM RUSTIG uit, en verleng je uitademing ..

Ga zitten en observeer je ademhaling. Adem in door je neus en adem uit door je neus. Je stuurt je ademhaling niet. Het enige dat je bewust doet is pauzeren na je uitademing, zolang totdat je weer een natuurlijke prikkel voelt om te ademen. (zittend op een stoel is een ademfrequentie 6, minder dan 10 keer per minuut voldoende)

doe dit 3x een kwartiertje per dag, dit heeft een groot positief effect op je levenskwaliteit ! probeer maar eens, neem je tijd en oordeel niet.

Nu, ik ben benieuwd of jij bij deze éénvoudige oefening resultaat heb en meer innerlijke rust ervaart ? - schrijf hieronder jouw reactie

 

Goed ademen, voldoende lichaamsbeweging, sport en ont-spanning helpen klachten voorkomen en helpt bestaande klachten verminderen of verdwijnen. - Yoga reikt ons bewegingen en houdingen aan om lichaam en geest te activeren, afvalstoffen op te ruimen, te ontspannen. Ademhaling- en lichaamsoefeningen werken harmoniserend en losmakend. Het ontspant lichaam en geest.

Op jouw balans, Kathy

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page