top of page

je borsten zijn lichaamsdelen !


Knobbeltjes in de borsten zijn vaak aanleiding tot een vervelende misvatting. Het roept bij veel vrouwen verontrusting en angst op. Neem zelf de touwtjes in handen wat betreft je borstgezondheid !

Knobbeltjes in de borsten zijn het gevolg van de groei van het borstklierweefsel, bij sommige vrouwen korrelig en knobbelig, regelmatig en fijn, en vaak verschillend en een verscheidenheid in structuur. - Als je met regelmaat je borsten aftast, zal je merken dat er sprake is van een bepaald patroon, dat vrijwel niet verandert. Het is belangrijk om dit patroon te leren kennen en ontdekken.

Een eerste stap om vertrouwd te raken met je borsten moet je ze maar eens eerst bekijken. Ga voor de spiegel staan en kijk naar jezelf, de vorm en kleur van je borsten en tepels, Het is belangrijk dit te doen zonder er meteen een oordeel aan te verbinden.

Hoe ?

Een volgende stap is het betasten van je borsten. Leg de hand van de borst die je wilt bevoelen op je achterhoofd. Hierdoor wordt het borstweefsel in de richting van je oksel verplaatst en komt het uitgerekt over je borstkas liggen. Borstweefsel heeft een bepaalde stuctuur : het voelt bobbelig of korrelig aan, en meestal normaal doordat ze uit vetweefsel en klierweefsel bestaan. Je kan dit makkelijk zelf voelen door met je vingertoppen en handen over je borstkas en borsten te gaan.

Om vertrouwd te raken met je borsten is het aan te raden ze op verschillende dagen van de maand af te tasten. Hormonen hebben invloed op het borstweefsel en kunnen daarom op verschillende momenten tijdens de cyclus anders zijn.

Vertrouwd raken met je borsten is zowel om practische als psychologische redenen een goede zaak. Ze zijn een onderdeel van je lichaam met normale veranderingen naargelang het tijdstip. De beweging en het patroon van je borsten kennen schenkt vertrouwen en contact met je borsten, geniet van de veranderingen in je lichaam, Bevoel ze sporadisch! - Onze borsten zijn mooi, aandoenlijk, zacht, moederlijk, prachtig om te zien en vrouwelijk. Door je borsten zo aan te raken doe je geen zelfonderzoek maar raak je gewend aan de structuur en de gevoeligheid en maak je ze vooral geen vijand vanuit ongerustheid en angst.

neem ook eens deel aan onze gratis info bijéénkomst klik hier en meld je nu aan

cfr. SusanML.Breast'95

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page