top of page

graag gebalanceerd ! we hebben voeding nodig op verschillende niveaus ..


vanop de Amerikalei is het opmerkelijk ! .. - half 6 in de ochtend begint de dagdagelijkse non-stop aanvoer. Een stroom van auto's, van links naar rechts ... een beweging alsmaar rechtdoor, snel, hard, ruw, druk, getoeter, door en door en door ... een groot deel van de tijd hollen we ons lichaam voorbij.

We leven in een extreme tijd. De mens staat bloot aan een groot aantal factoren die lichaam en geest onder druk zetten en die onze gezondheid bedreigen.

- de HAMVRAAG is, schenken we voldoende aandacht aan ons lichaam en geest om balans, vitaliteit en gezondheid te behouden ? - een brandende kwestie, geven we ons zelfgenezend vermogen voldoende kans om werkzaam te zijn ? - zullen we onze levenshouding VEREENVOUDIGEN en VERTRAGEN ?

De mens bestaat op verschillende niveaus: lichamelijk niveau, gevoelsniveau, denkniveau, sociaal niveau en spiritueel niveau. Op elk van deze niveaus krijgt de mens voeding binnen. Deze voeding kan ziekmakend of juist heelmakend zijn.

lichamelijke niveau, eten, drinken, ademen, bewegen en rust - gevoelsniveau, je emoties en de er achterliggende behoeften. - denkniveau, belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn relaties, man-vrouw-dynamiek, communicatie en groepsenergie. - spirituele niveau, zijn het geven en ontvangen van liefde, van betekenis zijn voor elkaar, het ontwikkelen van je talenten en de vervulling van je diepere levensbedoeling.

Vanuit ayurveda is je lichaam de drager van wie je werkelijk bent. Voeding en spijsvertering zijn hier essentieel. Andere niveaus voeden en er een gevarieerde levenshouding op na houden, is een holistisch deugddoend gegeven voor body, mind & soul.

Eet zoveel mogelijk biologische en onbewerkte voedingsmiddelen. Gebruik specerijen om je spijsvertering te stimuleren. Deze brengt warmte en levenskracht. Je verhoogte daarmee de kwaliteit van je voeding. Vermijd ongezonde toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen, E-nummers in blikjes en pakjes, pesticiden op groente en fruit, hormonen en antibiotica in vlees / gekweekte vis of genetisch gemanipuleerd voedsel.

Onze voeding is of dient althans een belangrijke hoofdstuk te zijn in ons leven. Eet je gezond !

op jouw balans !

neem ook eens deel aan onze workshop, 'Balans, jouw Agni'

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page