top of page

een hap zuurstof, als tussendoortje ?

's morgends, na het ontwaken - tijdens het ochtenfris - een rood wollen dekentje en een dosis yoga, m'n lijf goed gestretched, maakt hét verschil op mijn vitaliteit tijdens de dag - een fixe wandeling en een hap zuurstof tussendoor - het geeft een boost aan mijn energie - dat beetje discipline loont enigzins en zeker de moeite !

Welke beweging maak jij, waarmee is jouw lichaam content ?

klik en meld je aan, van harte welkom op onze yoga, ademhaling, vitaliteit workshop !

Yoga, ook wel eens 'slowly medicine ' genoemd - houdt zich bezig met de mens in zijn geheel. De geest integreren in het lichaam en het lichaam integreren in de geest. Het heeft als uiteindelijke doel de menselijke ziel tot rust te brengen.

De rekbaarheid en lenigheid zorgen ervoor dat onze gewrichten soepel kunnen bewegen. Wanneer deze soepelheid wordt beperkt of zelfs onmogelijk is, worden de innerlijke fijne kanalen geblokkeerd. Zowel de bloedsomloop als het lymfestelsel stagneren, evenals metafysische energieën zoals de chakra's, de nadi's en de marmapunten. Onze levensenergie (prana) kan niet voldoende meer in het lichaam stromen. Levenskracht verdwijnt en moeheid verschijnt.

Lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen helpen deze beweeglijkheid en soepelheid te herstellen. Ze hebben het unieke voordeel dat de psyche geoefend wordt door de aandacht telkens naar 'binnen' te richten wat innerlijke rust geeft. Ook eventuele oorzaken van klachten leer je herkennen. Daarbij stimuleer je zelf-onderzoek, waardoor je gemakkelijker zelfverantwoording kan leren voor je eigen gezondheid. Hierdoor zal je na verloop van tijd een positiever zelfbeeld krijgen wat op zijn beurt een goede werking heeft op jouw gezondheid.

Yoga is het beheersen van de golven van de geest, en heeft als doel het bereiken van welbevinden en gezondheid in complete harmonie van lichaam en geest. Yoga en ademhaling hebben een heilzame werking op ale spijsverteringsorganen. Ze helpen de organen op hun plaats te houden waardoor de natuurlijke peristaltiek en de spijsvertering wordt gestimuleerd. Yoga en ademhaling helpen je om het juiste contact met de zintuigen te herstellen, leert je leven naar de natuurlijke ritmes, en het bewustzijn te verruimen, leert je leven in vrijheid, gewoon moeiteloos jezelf zijn: de levensenergie gaat door heel je wezen stromen en gaat jou vitaliseren.

klik en meld je aan, van harte welkom op onze yoga, ademhaling, vitaliteit workshop !

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page