top of page

weer voeling krijgen

Ik wil dit jaar nog bewuster leven, en jij ?

Weer voeling krijgen met je eigen constitutie, eigenheid en ware natuurlijke aard .. het loont de moeite !

Het is verbazingwekkend gemakkelijk om niet bewust te zijn, om te zien zonder echt te zien, te horen zonder te horen en te eten zonder te proeven.

Het is heel éénvoudig om het grootste deel van ons leven op automatische piloot overal aan voorbij te gaan, terwijl we denken dat we weten wat er gebeurt, wie we zijn en waar we naartoe gaan. De sterk geconditioneerde, hardnekkige modus van niet-bewust zijn, van automatische piloot, van dingen doen zonder er verder bij stil te staan. Bewust worden van onze eigen natuur en eigenheid is een begin om ons lichaam en geest te schenken wat het nodig heeft voor balans en een goede levenskwaliteit.

Luister jij ook wel eens naar wat je lichaam te vertellen heeft ?

Onze constitutie, individuele psychobiologische aard, bestaat uit elementen die zich verenigen tot 3 fundamentele bio energieën - 3 DOSHA'S - Het is onze eigen constitutie, eigenheid waar we aandacht aan schenken om zowel fysiek, mentaal als emotioneel een gebalanceerd leven te (her)ontdekken en te behouden.

Allerlei factoren beïnvloeden ons leven. Veranderingen in leeftijd, omgeving, seizoenen, alsook ongezonde voeding, overmatige stress, onvoldoende rust of lichaamsbeweging en onderdrukte emoties. Als we bij innerlijke en uiterlijke omstandigheden van ons leven gezond willen blijven, moeten wij ons voortdurend aanpasssen om ons evenwicht in stand te houden.

Je eigen constitutie, eigenheid en natuur (h)erkennen is een begin van balans en behoud v levenskwaliteit.

Kathy van Genegen, op jouw balans !

Wil je meer weten over dosha's, neem ook eens deel aan onze workshop : 'Balans in je leven, jouw Agni' - van harte welkom !

 

Wellicht ken je mensen die je kan inspireren en waarmee je dit bericht wil delen klik hieronder

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page