top of page

8 tips, geef je immuniteit een boost


8 éénvoudige tips ! geef je immuniteit een dagelijkse boost !

Wat kan je doen om jouw immuunsysteem en jouw weerstand tegen ziektes te verhogen?

1.warm water Start je dag met een glas warm water & herhaal deze min 2 keer /dag Warm water ondersteunt je spijsvertering & reiniging. Het verwijdert ‘ama’ afvalstoffen in je lichaam. gemberwater, vers citroensap + lepeltje honing (opgelet: honing niet in heet water, wordt anders toxisch) Maak een ayurvedische thee met snufje kaneel, zwarte peper & een vleugje sinaassap, chai

2. een goede spijsvertering is essentieel

Gezonde voeding, vermijden van suiker, een groot geschenk voor je lichaam en geest ! Opgelet met suiker ... wat gebeurt er als je een handvol suiker op een tafel gooit, wie komt hier naartoe gekropen? Reflecteer dit naar lichaam, ... virussen & bacteriën hebben veel meer overlevingskans bij aanwezigheid van 'ama' (afvalstoffen). Hou je lichaam zuiver & gebruik natuur zuivere voeding & kruiden. Voor een optimale verbranding is een goede spijsvertering van essentieel belang. Verse groenten en fruit, granen, kruiden en goede oliën & vetten. oa. ghee, sesamolie, olijfolie, .. gember, geelwortel, zwarte peper, komijn, zwart mosterdzaad, kaneel, …warm water met sap van citroen, groene thee, …

3.bewegen is gezond

De Ayurvedische Dinacharya omschreef reeds duizenden jaren geleden in Charaka Samithà dat een dagelijkse wandeling van 20 tot 30 minuten of een equivalent van ongeveer 3 km mee je gezondheid in stand houdt en verbetert ...

4.ontspanning, op tijd in bed en vroeg op Yoga, bos wandeling. waar & hoe kan jouw lichaam & geest zich het best ontspannen ? Voldoende slaap & vroeg opstaan is essentieel voor een goede immuniteit. Vroeg opstaan is geen favoriet in onze maatschappij. Graag slapen we – wanneer mogelijk – ‘lekker lang uit’. Toch heeft Ayurveda daar een andere visie op : volgens Ayurveda is het goed om de dag vroeg te beginnen. Sta op rond zes à zeven of ga uit van het opkomen van de zon. (zelfs voor mensen die niet goed geslapen, pijn hebben of ziek zijn)

5.vermijden van stress Stress is moeilijk te beschrijven, maar komt neer op een toestand van opgewondenheid, gespannenheid, gedrevenheid, … steeds over je grenzen hollen of sneller willen handelen dan jezelf kan, geeft stress. Een toestand van ononderbroken stress gedurende lange tijd put echter het lichaam en geest uit zodat er ziekteverschijnselen kunnen optreden. Bevorder innerlijke rust & ban stress uit je leven. Je leefstijl vertragen is vaak een goede zaak.

6.roken is ongezond, geen alcohol of matig het gebruik hiervan. De verwerking van alcohol zorgt voor afbraakstoffen. Een ophoping van afbraakstoffen in het lichaam is een belangrijke oorzaak van verminderde weerstand tegen ziekte

7.vitamine D

Vitamine D is cruciaal voor de immuniteit. Speelt een belangrijke rol in de goede werking van verschillende organen & systemen, vraag ernaar bij je arts

8.sociaal netwerk Een positieve omgeving, mensen waar je op kan steunen bevorderen je gezondheid & immuniteit. Maak keuzes in je leven en vertoef in positieve sfeer. Het vervullen van je eigen potentie schenkt enthousiasme en levert een bijdrage aan je gezondheid.

Op jouw balans ! Kathy

Neem ook eens deel aan onze gratis workshop 'Balans in je leven'

dit marmapunt kan je dagelijks een impuls geven om je

Factoren die het immuunsysteem belasten kunnen we maar best vermijden : - Tekorten aan essentiële voedingsstoffen · Micro organismen (bacteriën, schimmels, parasieten, virussen etc.) · Slaaptekort · Stress · Overmatige lichamelijke inspanning · Alle vormen van straling · Lichaamsvreemde stoffen

(bep. medicijnen, synthetische additieven, luchtverontreiniging, straling etc)

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page