top of page

7 tips tegen slapeloosheid


Een veelvoorkomende aandoening is slapeloosheid. Mensen die moeilijk in slaap vallen of tijdens de nacht met regelmaat wakker worden. Een vervelende kwaal, voornamelijk veroorzaakt door een toename van de vata dosha - in de geest of het zenuwstelsel. Deze kan het gevolg zijn van stress, oververmoeidheid, ... vaak samenhangend met constipatie en allerlei vervelende klachten. Heb jij de gewoonte (gehad) of het gevoel van altijd over je grenzen te hollen je leefstijl vertragen levert een bijdrage tot een gezonde balans

7 tips die helpen slapeloosheid tegen te gaan :

1 warme melk (lepel honing) - het is beslist waar dat een glas warme melk (of amandelmelk) voor het slapengaan helpt om rustig te slapen. Je kunt de melk zonder toevoegingen drinken, maar de volgende tips maken de melk lekkerder en ook doeltreffender.

- voeg een snufje nootmuskaat toe

- voeg wat gemalen amandelen (liefst geblancheerd), een snufje nootmuskaat en snufje kardemom toe.

- probeer eens knoflookmelk - meng 1 kop melk, 1/4 water en 1 teen fijn gehakte verse knoflook - op zacht vuur koken

2 kamille thee, bekend als slaapmiddel. Een kop kamillethee voordat je naar bed gaat.

3 neem een warm bad (met olie) voordat je naar bed gaat, helpt vata balanceren en is bevorderlijk voor een goede nachtrust.

4 marmapunt nasa mula - heeft balancerende werking bij stress, emotionele disbalans, moeilijk in slaap vallen, kalmeert de mind, bij angst en boosheid - zie afbeelding - druppel olie op marmapunt werkt regulerend.

5 meditatie - slaapstoornissen zijn vaak te wijten aan zorgen en angsten waardoor de geest 's nachts geagiteerd blijft.

mediteer een poosje voordat je gaat slapen, met je aandacht op je derde oog. Volg je ademhaling, adem in, adem uit en verleng de uitademing.

6 voeten insmeren met warme sesamolie voor het slapengaan, helpt. Hoofdmassage met warme sesam- of kruidenolie.

7 zorg voor een goede doorstroming in je lichaam, je lichaam in de vroege ochtend activeren met een aantal yoga -oefeningen zorgt voor een goede circulatie en doorstroming van energie. Bewaar je grenzen volgens je eigen constitutie. Zorg voor ont-spanning voor het slapengaan. Vermijd overprikkeling van tv, gsm, drukke activiteiten - voor sommige constituties is het aangeraden een korte avondwandeling te maken

Heb jij last van slapeloosheid ?

In de workshop 'Agni, levenskracht, energie in balans' helpen we je heel graag verder met het creëren van meer balans en innerlijke rust. Het is goed kennis te maken met je eigen constitutie alsook met tips om je balans en innerlijke rust te (her)ontdekken.

Uiteindelijk kun je nog zo succesvol zijn in alles wat je doet, succes is ook iets om van te genieten zonder overprikkeld te zijn… In het Succes In Balans weekend hebben we het over het creëren van rijkdom op alle vlakken waarbij emotionele rijkdom altijd de start is….

Meer informatie over de gratis workshop 'Agni, levenskracht, energie in balans' aanmelden kun je hier vinden.

Heb jij last van slapeloosheid ?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel aub met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

op jouw balans en levenskracht

Kathy van Genegen

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page