Vitaliteit, een goede ademhaling en yoga

Adem in, adem uit ...

Zonder zuurstof geen leven. Toch hebben mensen weinig aandacht voor de ademhaling. Adem in, adem uit ... het lijkt simpel, maar toch valt er voor acht op tien mensen heel wat te verbeteren.

Het ademhalingsstelsel is een ingenieus systeem dat ook doelgericht kan gebruikt worden om ontspanning en rust te verkrijgen. Het werkt tegen stress, geeft veel meer energie en een leuker leven. Fysieke training en ademhaling helpen je weerstanden te ontdekken en er daadwerkelijk ook iets aan te doen. Het corrigeert de oude ineffectieve manier van ademen waardoor je weer ruimte gaat voelen in jouw lichaam en geest, daarnaast wordt je ook emotioneel en mentaal sterker en weerbaarder.

Yoga is meer dan bewegen ! Het heeft als doel de menselijke ziel tot rust te brengen.

De rekbaarheid en lenigheid zorgen ervoor dat onze gewrichten soepel kunnen bewegen. Wanneer deze soepelheid wordt beperkt of zelfs onmogelijk is, worden de innerlijke fijne kanalen geblokkeerd. Zowel de bloedsomloop als het lymfestelsel stagneren, evenals metafysische energieën zoals de chakra's, de nadi's en de marma punten. Onze levensenergie (prana) kan niet voldoende meer in het lichaam stromen. Levenskracht verdwijnt en moeheid verschijnt.

Lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen helpen deze beweeglijkheid en soepelheid te herstellen. Ze hebben het unieke voordeel dat de psyche geoefend wordt door de aandacht telkens naar 'binnen' te richten wat innerlijke rust geeft. Ook eventuele oorzaken van klachten leer je herkennen. Daarbij stimuleer je zelf-onderzoek, waardoor je gemakkelijker zelf verantwoording kan leren voor je eigen gezondheid. Hierdoor zal je na verloop van tijd een positiever zelfbeeld krijgen wat op zijn beurt een goede werking heeft op jouw gezondheid.

Yoga en ademhaling hebben een heilzame werking op ale spijsverteringsorganen. Ze helpen de organen op hun plaats te houden waardoor de natuurlijke peristaltiek en de spijsvertering wordt gestimuleerd. Yoga en ademhaling helpen je om het juiste contact met de zintuigen te herstellen, leert je leven naar de natuurlijke ritmes, en het bewustzijn te verruimen, leert je leven in vrijheid, gewoon moeiteloos jezelf zijn: de levensenergie gaat door heel je wezen stromen en jou vitaliseren.

Beoefen jij yoga en een juiste ademhaling ?

Is jouw levenskracht (AGNI) energiepeil verstoord ? Neem ook eens deel aan onze workshop - stuur een mail, wij noteren graag je naam 'Vitaliteit, ademhaling en yoga'​

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
    THE BEST AYURVEDIC HEALING MASSAGES in ANTWERPEN/ OOSTENDE BELGIUM
DO-IN-PRAKTIJK.COM  
 
Ayurvedic Therapist - Erkend voetreflexoloog  BEVO, beroepsvereniging Reflexologisten België  - gecertificeerd Ayurvedisch Therapeut - gecertificeerd Borstweefseltherapeut -  
 
Privacy beleid 
  • Instagram
  • Facebook - Grey Circle

Mechelsesteenweg 72                                                     

2000 Antwerpen  

 

Leopold I plein, 2                    

8400         Oostende

0032 (0) 484/ 937 312

info@do-in-prakijk.com