top of page

Atlasbehandeling, balans en jouw levenskracht


Scherp jouw levenskracht, Agni - balans in je leven

Ben jij je bewust van de spanning in je nek, spieren en onder je schedelbasis ?

Onder de schedelbasis, ter hoogte van de draaier en de rest van de nekwervels, vaak te voelen als knobbel in de nek.

Deze spanning kan allerlei klachten met zich meebrengen. Minieme verplaatsingen van de atlas zijn daardoor heel vaak mee verantwoordelijk voor onbalans en compensaties in de lichaamshouding. Dit draagt dan weer bij aan symptomen zoals: hoofdpijnen, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscusproblemen, beenlengteverschil door bekken scheefstand, tot en met holvoeten en hamertenen. Ook tinnitus- en vertigo klachten, sinusklachten, schildklierklachten, kaak- en gebitsklachten - verstoring van vata dosha en spijsverteringsklachten.

Hier een korte opsomming waarom de atlasbehandeling positieve gevolgen heeft voor lichaam en geest.

Wat doet nu precies de atlasbehandeling ?

Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreer stift in de spierloge thv. de bovenste ruggewervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezend vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

Proces van Zelfgenezing

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichaam zowel puur mechanisch alsook psycho-emotioneel meer ontspannen en meer in evenwicht functioneren.

De energiedoorstroming tussen de chakra’s verbetert beduidend.

Het lichaam geeft duidelijker zijn grenzen aan en neemt meer vanzelfsprekend de juiste houding aan.

De algehele veerkracht en het zelfsturend vermogen nemen daardoor toe.

Deze verbeterde uitgangspositie stimuleert het lichaam om zijn “ambitie” naar gezondheid scherper te stellen.

Afhankelijk van de uitgangsconditie van de betrokkene, komt er een minder of meer opvallende “inhaalslag” op gang, die tijdelijk best wat lastige nevenreacties kan opleveren. Deze zijn te begrijpen als een “grote schoonmaak”, een diepgaander verwerken van vroeger doorgemaakte fysieke en psychische trauma’s. video van dr Devriendt over de atlasbehandeling, klik hieronder :

Als hooggevoelige mens hebben we vaak heel wat prikkels te verwerken. Spanningen stapelen zich op. Ons lichaam, ervaart deze als stress, kan stijfheid, pijn en allerlei klachten met zich meebrengen.

In je leefstijl aanpassen en vertragen, maakt sowieso een verschil !

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

DEEL dit artikel met jouw netwerk, een Like, Share door op de knop hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk hier

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page